VIDEO Atac mârșav în Franța. Opt copii foarte mici au fost înjunghiați într-un parc dintr-o zonă turistică

Ultima actualizare:

Cel puțin opt copii și un adult au fost înjunghiați în timp ce se aflau într-un loc de joacă din apropierea unei stațiuni turistice din sudul Franței. La fața locului au fost momente de groază, au povestit martorii. Numerose forțe de ordine au împânzit zona. Copiii înjunghiați au în jur de trei ani, iar unii erau în carucioare. Cel puțin trei dintre ei sunt în stare critică. Atacatorul a fost prins și imobilizat chiar în parc. 

image

Un bărbat a năvălit în parcul situat lângă lacul Annecy, în sud-estul Franței, a spus ministrul de interne francez, relatează BBC. Dezlănțuirea atacatorului asupra copiilor a durat câteva secunde. În total, opt copii de aproximativ trei ani au fost atacați cu un cuțit.  

Informațiile de la fața locului indică faptul că cel puțin trei copii sunt în stare critică și niciunul nu are mai mult de trei ani. Potrivit poliției, bărbatul ar fi atacat și cel puțin un adult.

Un martor a povestit la radio France Info: „Oamenii alergau, plângeau, erau panicați... a fost oribil”.

Politicianul Antoine Armand a scris pe Twitter că cei mici au fost atacați într-un loc de joacă, descriind atacul ca fiind "abominabil". La Paris, politicienii au întrerupt o dezbatere pentru a ține un moment de reculegere pentru victime, potrivit BFMTV.

Atacatorul ar fi de origine siriană

Suspectul, care a fost deja reținut după ce ar fi fost împușcat în picoare, ar fi de origine siriană și ar fi solicitat azil în Franța, potrivit unor informații apărute în Le Parisien, BFM TV și AFP care citează surse din poliție.

Identitatea presupusului atacator este în curs de verificare și nu a fost confirmată, potrivit sursei, care a adăugat că se crede că acesta este necunoscut serviciilor de securitate.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a postat pe Twitter că suspectul „a fost arestat datorită reacției rapide a forțelor de securitate”.

În apropierea parcului este un haos general, toate drumurile fiind blocate.

Președintele Emmanuel Macron a scris pe Twitter că națiunea este „șocată” de „actul de lașitate”, adăugând că mai mulți copii și un adult se află într-o stare critică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net