Au trecut 60 de ani de la asasinarea lui Kennedy. Ce detalii au ieșit la iveală

Ultima actualizare:

John F. Kennedy, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a fost împușcat pe 22 noiembrie 1963, în timp ce efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă prin Dallas. Astăzi, se împlinesc 60 de ani de la moartea acestuia. 

John F  Kennedy jpg

Detalii recente despre moartea lui Kennedy

La șase decenii după asasinarea președintelui american John F. Kennedy, încă au mai apărut detalii despre unul dintre cele mai analizate evenimente din istoria Statelor Unite. Paul Landis, care se afla în apropierea președintelui atunci când acesta a fost ucis, a dezvăluit, în toamna acestui an, că a luat un glonț din mașina cu care circula președintele după ce a fost împușcat, punându-l mai apoi pe targa pe care Kennedy se afla la spital.

Acest detaliu ar putea părea că nu schimbă cu mare lucru un caz care a fost analizat în mod constant din anii '60 și până în prezent, dar pentru persoanele care au investigat timp de zeci de ani toate dovezile, confesiunea lui Landis a fost una neașteptată.

Ce se cunoaște despre moartea lui Kennedy

Pe 22 noiembrie 1963, o mașină decapotabilă în care se aflau președintele Kennedy, prima doamnă Jackie Kennedy, guvernatorul statului Texas, John Connally Jr., și soția lui trecea prin Dealy Plaza în orașul Dallas, când s-au auzit mai multe împușcături.

Kennedy a fost lovit în cap și gât, iar Connally în spate. Autoritățile i-au transportat pe ambii la spitalul Parkland Memorial din apropiere, acolo unde Kennedy a fost declarat mort. Guvernatorul a supraviețuit.

Kennedy militase întreaga viață pentru politică

John F. Kennedy a militat toată viaţa pentru politică. La fel ca părinţii lui, care s-au ocupat să îi croiască un drum către Casa Albă, unde a şi ajuns în 1961. Când a obţinut mandatul, John era deja căsătorit de 10 ani cu Jacqueline.

Banii nu prea au contat pentru el. Salariul de preşedinte îl dona organizaţiilor de caritate. Totuşi, sumele colosale de bani nu au fost suficiente pentru a le asigura fericirea membrilor clanului Kennedy. Ghinioanele parcă s-au ţinut lanţ dintotdeauna de aceştia. Toată lumea vorbea despre un blestem.  

Tragedie asupra familiei lui Kennedy

În 1948, familia s-a aflat în fața unei noi tragedii. Cel mai mare copil al familiei Kennedy, Joseph Kennedy Jr s-a înrolat în armată și a luptat pe frontul european ca pilot de avion. El a murit în august 1944, la 29 de ani, când avionul pe care îl pilota a explodat deasupra Canalului Mânecii. 

Cu ce a schimbat politica americană Kennedy

Preşedintele John Fitzgerald Kennedy a lăsat ca moştenire Statelor Unite un nou tip de liberalism şi i-a încurajat pe americani să-şi urmărească propriile idealuri şi vise.  Efortul său de eliminare a discriminării rasiale nu s-a finalizat cu un succes politic sau legislativ, dar idealurile fixate de el au ajutat la schimbarea unei întregi generaţii de americani.

Visul lui Kennedy e cel mai bine expusă de următoarea sa declaraţie: „Datoria noastră este să redirecţionăm viziunea americană către o societate în care niciun om să nu sufere de discriminare bazată pe rasă în realitatea trăită zi de zi din ţara noastră. În următoarea săptămână am să solicit Congresului SUA să acţioneze, să facă un anganjament, pe care nu l-a făcut pe deplin în acest secol, la declaraţia precum că rasa nu are ce să caute în viaţa sau legea americană. Drepturile fiecărui om sunt diminuate, atunci când drepturile unui om sunt ameninţate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net