Austria se opune închiderii pârtiilor de schi, cum propune Italia. Ar însemna pierderi de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euroFoto: Pixabay
Închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euroFoto: Pixabay

Austria se opune propunerii formulate de autorităţile italiene vizând închiderea pârtiilor de schi din întreaga Europă în perioada vacanţelor de sfârşit de an, ca restricție împotriva răspândirii coronaviruslui.

“Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii dar şi economic”, a declarat marţi ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel, potrivit stirileprotv.ro. Închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului pentru Austria. 

“Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a spus Gernot Blümel, apreciind că UE va fi nevoită să acorde despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, în linie cu schema de ajutor adoptată de Guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.

Italia a cerut închiderea pârtiilor din toată Europa

Premierul italian Giuseppe Conte a spus că italienii nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei de COVID-19.

“Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe. Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) şi permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă”, a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net