Avionul Reginei Elisabeta a II-a, lovit de fulger! S-a rotit 15 minute în aer

Ultima actualizare:

Vești tulburătoare vin dinspre Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a, 96 de ani, fiind implicată într-un eveniment aviatic deloc plăcut, marți, 31 mai.

Vremea instabilă a surprins echipajul avionului privat, utilizat pentru a călători de la Aberdeen la Londra, o aeronavă model Embraer ERJ-135, veche de peste 11 ani ce aparține companiei Luxaviation, din Luxemburg, înmatriculată LX-TRO.

Echipajul a ratat aterizarea

În jurul prânzului, aeroportul din Londra era în centrul unei furtuni cu ploaie torențială și grindină. Piloții deja scoseseră trenul de aterizare, aeronava fiind gata de aterizare, când un fulger a lovit în plin avionul în care era chiar Regina Elisabeta a II-a.

Echipajul a anulat aterizarea și a ridicat, de urgență, avionul la o altitudine sigură. Aceștia au ratat aterizarea, preferând să rămână în aer până când furtuna avea să treacă. Totul a durat aproximativ un sfert de oră, timp în care aeronava regală s-a rotit pe cerul Londrei.

Citește și: Harry și Meghan, promisiunea făcută Reginei Elisabeta, înainte de Jubileul de Platină

Pe măsură ce vremea s-a calmat, echipajul a reușit să aterizeze în siguranță, la aeroportul militar Northolt, din vestul Londrei.

Surse apropiate Palatului Buckingham au confirmat cotidianului britanic Daily Mail evenimentul, vizibil, de altfel, și pe site-urile de monitorizare a traficului aerian. Sursele au trasmis faptul că Regina Elisabeta a II-a nu s-a aflat în pericol.

Regina era însoțită de unul dintre cățeii acesteia

Bineînțeles, aeronavele pot suporta o descărcare electrică, însă, confortul pasagerilor, în asemenea momente, este perturbat. Aparatele din aeronavă pot fi dereglate, iar turbulențele nu sunt ușor de suportat, din cauza furtunii prin care trece avionul. 

Ulterior, Regina Elisabeta a II-a a putut fi văzută într-un Range Rover, cu un cățel rasa corgi, unul dintre câinii acesteia, pe bancheta din spate a mașinii, în drum spre Windsor.

Citește și: Asta da sărbătoare! Ce pregătiri speciale s-au făcut pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

Regina se întorcea de la Balmoral, unde a stat cinci nopți înainte de săptămâna Jubileului de Platină. Regina Elisabeta a II-a, care se pregătește să marcheze cel de-al 70-lea an pe tron, ​​și-a petrecut ultimele zile în casa ei din Scoția.

Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a are loc în perioada 2-4 iunie, în Regatul Unit, iar evenimentul este marcat de un weekend prelungit.

Astfel, britanicii pregătesc evenimente grandioase și petreceri uriașe, pentru a marca ocazia. Totul începe joi, pe data de 2 iunie, când are loc parada aniversară a reginei Elisabeta a II-a.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net