Bărbat de 26 de ani, mort după prima doză a vaccinului Pfizer

Ultima actualizare:

Caz șocant în Noua Zeelandă! Un tânăr de doar 26 de ani a murit după ce și-a făcut prima doză de Pfizer. Moartea acestuia a fost anunțată luni dimineață (20 decembrie) de către autorități și a fost asociată vaccinului anti-COVID.

Un bărbat de 26 de ani a murit la două săptămâni de la vaccinare Foto: Pixabay
Un bărbat de 26 de ani a murit la două săptămâni de la vaccinare Foto: Pixabay

Bărbatul a suferit miocardită, o inflamație rară a mușchiului inimii, imediat după prima doză a vaccinului Pfizer. Moartea acestuia este al doilea caz din Noua Zeelendă legat de un efect secundar cunoscut, dar rar al vaccinului. În luna august, o femeie a murit după ce a primit a doua doză, în condiții similare.

«Cu informațiile actuale disponibile, consiliul de administrație a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ», a un reprezentant al Comitetului Independent de Monitorizare a Securității Vaccinului COVID-19 într-un comunicat citat de hotnews.ro.

Tânărul de 26 de ani a murit la doar două săptămâni de la prima doză făcut cu serul companiei americane. Potrivit autorităților nouăzeelandeze, bărbatul nu a solicitat sfaturi medicale sau tratament de la doctor pentru simptomele pe care le-a avut. Miocardita este o boală care poate limita capacitatea inimii de a pompa sânge şi poate altera ritmul cardiac.

Cum a reacționat compania Pfizer

Un purtător de cuvânt de la Pfizer a spus că societatea farmaceutică a luat la cunoştinţă decesul din Noua Zeelandă şi că monitorizează toate informaţiile privind posibile efecte adverse. Cu toate acestea, compania americană susține în continuare că raportul beneficii-riscuri pentru vaccinul său este unul pozitiv.

Consiliul neozeelandez pentru siguranţa vaccinurilor a mai precizat că încă doi oameni, între care un copil de 13 ani, au murit posibil din cauza miocarditei după ce au fost vaccinaţi, însă este nevoie de mai multe investigații.

Consiliul pentru siguranța vaccinurilor din Noua Zeelandă a subliniat că mai are nevoie de detalii suplimentare înainte de a asocia moartea copilului cu vaccinarea, iar în ce priveşte celălalt deces, cel al unui sexagenar, nu a avut probabil legătură cu vaccinul.

În ciuda rarelor efecte adverse, Consiliul a spus că beneficiile vaccinării depăşesc cu mult riscurile asociate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net