Bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari, descoperite pe o epavă VIDEO


    Comoara constă în 10.000 de monede din aur şi bijuteriiFoto: Captura Youtube
Comoara constă în 10.000 de monede din aur şi bijuteriiFoto: Captura Youtube

Descoperire de proporții! O comoară constând în bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari a fost descoperită pe o epavă datând din secolul al 15-lea, în largul coastelor finlandeze, informează huffingtonpost.com.

Arheologii au descoperit epava şi comoara de peste 10.000 de monede din aur şi bijuterii, la sud de insula finlandeză Jussarö, potrivit Discovery News. Specialiştii sunt convinși că nava, numită Hanneke Wrome, datând din secolul al 15-lea, s-a scufundat din cauza unei furtuni. Documentele istorice arată că nava avea la bord peste 200 de pasageri şi membri ai echipajului când s-a scufundat. În afară de monedele din aur şi bijuterii, mai transporta 200 de baloţi de materiale textile, precum şi 1.200 de butoiaşe cu miere de albine.

"A fost unul dintre cele mai mari dezastre de acest tip din acea epocă", a spus Rauno Koivusaari, coordonatorul echipei de scufundători, potrivit Mediafax.

Hanneke Wrome a fost una dintre două nave care au părăsit localitatea Luebeck, din Germania, cu destinaţia Tallinn, Estonia, pe 11 noiembrie 1468. Furtuni puternice au forţat navele să-şi modifice traseul spre coastele finlandeze, unde, în cele din urmă, Hanneke Wrome s-a scufundat. Cealaltă navă a reuşit să ajungă însă la destinaţie. Institutul naţional de arheologie din Finlanda plănuieşte să studieze epava mai în amănunt în această vară, potrivit presei internaţionale.

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg
FotoJet (10) jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg