Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 290 de morți!


    Opt explozii au avut loc în Sri LankaFoto: AFP
Opt explozii au avut loc în Sri LankaFoto: AFP

Bilanț negru după exploziile din Sri Lanka. Numărul morților a ajuns la 290 de morți și peste 500 de răniți. Atacurile teroriste au avut loc în ziua Paștelui Catolic, la trei biserici și trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo.

13 suspecți au fost prinși, iar în autoritățile le-au cerut oamenilor să nu iasă din casă. Organizația teroristă ISIS a revendicat masacrul din Sri Lanka. Printre victimele atacului terorist au fost identificați 35 de străini, din 9 state: SUA, Danemarca, Marea Britanie, Japonia, China, Maroc, Pakistan, Bangladesh și India. Opt copii români, aflați la Colombo la un schimb de experiență, au fost salvați din calea atentatelor, potrivit Digi24.

Ministrul de Externe de la Bucureşti i-a îndemnat pe românii aflaţi acolo să să se întoarcă în ţară cât de repede posibil. 

Opt explozii au avut loc în duminica Paștelui Catolic

Opt explozii au avut loc în Sri Lanka, iar masacrul a început în bisericile catolice, iar apoi în mai multe hoteluri de lux. În utlimele luni au existat temeri că militanţi ai organizaţiei teroriste ISIS care s-au întors din Irak şi Siria ar putea constitui o ameninţare.  Sri Lanka este o țară majoritare budistă. Dintre cei 21 de milioane de locuitorii, aproximativ 1,2 milioane sunt catolici. Preşedintele ţării, Maithripala Sirisena,  a făcut apel la calm şi a rugat oamenii să colaboreze cu autorităţile.

Citește și

Opt copii români se află în Sri Lanka, țară lovită de atentate teroriste

Atentate cu bombe în biserici și hoteluri în Sri Lanka, de Paştele catolic

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
FotoJet (5) jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg