Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 290 de morți!

22 aprilie 2019
article img
Opt explozii au avut loc în Sri LankaFoto: AFP

Bilanț negru după exploziile din Sri Lanka. Numărul morților a ajuns la 290 de morți și peste 500 de răniți. Atacurile teroriste au avut loc în ziua Paștelui Catolic, la trei biserici și trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo.

13 suspecți au fost prinși, iar în autoritățile le-au cerut oamenilor să nu iasă din casă. Organizația teroristă ISIS a revendicat masacrul din Sri Lanka. Printre victimele atacului terorist au fost identificați 35 de străini, din 9 state: SUA, Danemarca, Marea Britanie, Japonia, China, Maroc, Pakistan, Bangladesh și India. Opt copii români, aflați la Colombo la un schimb de experiență, au fost salvați din calea atentatelor, potrivit Digi24.

Ministrul de Externe de la Bucureşti i-a îndemnat pe românii aflaţi acolo să să se întoarcă în ţară cât de repede posibil. 

Opt explozii au avut loc în duminica Paștelui Catolic

Opt explozii au avut loc în Sri Lanka, iar masacrul a început în bisericile catolice, iar apoi în mai multe hoteluri de lux. În utlimele luni au existat temeri că militanţi ai organizaţiei teroriste ISIS care s-au întors din Irak şi Siria ar putea constitui o ameninţare.  Sri Lanka este o țară majoritare budistă. Dintre cei 21 de milioane de locuitorii, aproximativ 1,2 milioane sunt catolici. Preşedintele ţării, Maithripala Sirisena,  a făcut apel la calm şi a rugat oamenii să colaboreze cu autorităţile.

Citește și

Opt copii români se află în Sri Lanka, țară lovită de atentate teroriste

Atentate cu bombe în biserici și hoteluri în Sri Lanka, de Paştele catolic