Când se vor întoarce acasă cei opt copii români care se aflau în Sri Lanka la momentul atentatelor

Ultima actualizare:

    Copiii români și profesorul lor se aflau la un schimb de experiență în Sri Lanka, la momentul atentatelorFoto: Getty
Copiii români și profesorul lor se aflau la un schimb de experiență în Sri Lanka, la momentul atentatelorFoto: Getty

Opt copii români alături se aflau alături de însoțitori în Sri Lanka, la momentul atentatelor sângeroase care au avut loc duminică (21 aprilie), în ziua Paștelui Catolic. Din fericire, elevii și însoțitorii lor au scăpat nevătămați.

Cei opt copii români aflați în Sri Lanka au fost duși în siguranță la o unitate militară din zonă. Atentatele teroriste de duminică au vizat biserici și hoteluri de lux din Colombo și au ucis peste 290 de oameni. 

Copiii români au scăpat nevătămați din atentatele din Sri Lanka

Potrivit MAE, copiii români care se află la un schimb de experiență în Sri Lanka au fost duși la periferie capitalei Colombo, orașul în care au avut loc cele opt explozii de duminică. Elevii vor părăsi Sri Lanka pe 26 aprilie, conform adevarul.ro.

„Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de 8 copii cu însoțitori erau în Colombo și până la urmă s-a reușit obținerea unui sprijin. Din punctul de vedere al nostru, am reușit să discutăm cu autoritățile și au fost duși cu toții într-o unitate militară la periferia capitalei, unde sunt condiții de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experiență și o mică vacanță dar noi sperăm, și aceeași recomandare o facem și pentru alți români care sunt în Colombă, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru și sfatul meu ar fi să se întoarcă în țară cât mai rapid pentru că nu știm cum vor evolua aceste atentate,” a explicat ministrul de Externe, potrivit Digi24.ro.

Cei opt copii români care se aflau în Sri Lanka atunci când au avut loc atentatele sunt elevii Colegiului „Costache Negruzzi” din Iași. Ei au plecat în Colombo într-un schimb de experiență. Patru dintre ei sunt în clasa a X-a, iar patru sunt în clasa a XI-a. Copiii sunt însoțiți de un profesor, tot român. Directorul colegiului, Elvira Rotundu, a declarat că atât ea, cât și părinții au reușit să ia legătura cu tinerii și că aceștia au confirmat că se află în afara oricărui pericol. 

Citește și

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 290 de morți!

Ultima fotografie făcută de o familie cu puțin timp înainte de atacurile din Sri Lanka

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net