Care sunt cele mai așteptate producții de la Festivalul de Film de la Veneția 2019

Ultima actualizare:

    Brad Pitt intepretează rolul unui astronaut plecat în spațiu în căutarea propriului tată, în filmul „Ad Astra”Foto: imdb.com
Brad Pitt intepretează rolul unui astronaut plecat în spațiu în căutarea propriului tată, în filmul „Ad Astra”Foto: imdb.com

Festivalul de Film de la Veneția 2019 va însemna cea de-a 76-a ediție a prestigiosului eveniment al cinematografiei mondiale. Cele mai așteptate producții selectate spre a fi prezentate în cadrul festivalului ce se va desfășura între 28 august – 7 septembrie, au pe generic nume faimoase de actori. Brad Pitt, Robert de Niro, Antonio Banderas, Catherine Deneuve, Penelope Cruz, Robert Pattinson, Jude Law, Gary Oldman, se numără între cei care vor fi prezenţi la Veneţia. Demn de menționat este și includerea la secțiunea „în afara concursului” a documentarului „Colectiv”, realizat de Alexandru Nanau, primul documentar românesc selectat vreodată pentru Mostra venețiană.

Festivalul de Film de la Veneția 2019 propune în acest an o gamă largă de producții interesante și nume spectaculoase pe generic. Un număr 21 de titluri, producţii din întreaga lume, au fost anunţate în competiţia-concurs, 17 filme și documentare vor fi proiectate „în afara concursului”, 18 filme clasice restaurate vor fi prezentate în secțiunea „Venice Classics”, alte 15 scurt-metraje documentare, plus încă 7 pelicule incluse la categoria „Proiecții speciale” vor fi nucleul de bază al festivalului ajuns la ediția cu numărul 76, în cadrul căruia faimoasa actriță Julie Andrews și regizorul spaniol Pedro Almodovar vor fi recompensați cu câte un Leu de Aur onorific pentru întreaga carieră

Cel mai nou film al japonezului Hirokazu Kore-eda, „The Truth/ La vérité”, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke în distribuţie, va deschide festivalul, pe 28 august, iar lungmetrajul „The Burnt Orange Heresy”, cu Claes Bang, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland şi Mick Jagger în distribuţie, va fi proiectat în încheiere, pe 7 septembrie. Regizorul japonez va aduce în fața juriului și a spectatorilor, în „The Truth” povestea reîntîlnirii furtunoase între o actriță ajunsă star de cinema și fiica ei. O reîntîlnire unde se vor spune multe adevăruri ținute de prea mult timp doar în sertarele memoriei sau resentimentelor.

„Ad Astra”, cu Brad Pitt, printre cele mai așteptate producții de la Festivalul de la Veneția 2019

Un alt film așteptat cu interes este, de bună seama, „Ad Astra/„Spre stele”, cu Brad Pitt atât în rol principal, dar și în postura de producător. Regia este semnată de James Gray, cunoscut pentru alte pelicule ca „Emigranta” sau „The Lost City of Z”. Alături de Pitt, în filmul ce spune povestea unui astronaut plecat în spațiu în căutarea propriului tată, descoperind însă și misteriosul pericol ce amenință existența Terrei, apar nume ca Liv Tyler și Tommy Lee Jones. Este, practic, primul film în care Pitt apare în postura de actor după despărțirea de furtunoasa Angelina Jolie, ce a dus la pulverizarea cuplului supranumit „Brangelina”, ce a fascinat ani la rând fanii din întreaga lume.

Joaquin Phoenix și Robert De Niro vor fi parteneri în pelicula „Joker”, regizată de Todd Philips, cel care a dat lovitura regizând cele trei serii ale peliculei „Marea Mahmureală”. De data aceasta, e vorba de o viziune inedită asupra legendarului personaj Joker, rivalul tradițional al lui Batman, personaj interpretat de-a lungul timpului de actori ca Jack Nicholson și regretatul Heath Ledger. Nici Johnny Depp nu putea lipsi de pe afișul festivalului venețian. El va „intra în pielea” unui colonel din armata regală britanică trimis în misiune într-o zonă îndepărtată a vastului Imperiu britanic și bântuit tot mai mult de dileme referitoare la loialitatea față de Imperiu, în producția „Waiting for the Barbarians”/„Așteptându-i pe barbari”. Robert Pattinson îi dă replica lui Depp, în pelicula regizată de tânărul regizor columbian Ciro Guerra și bazată pe un roman al marelui scriitor sud-african J.M. Coetzee, laureate al Premiului Nobel pentru literatură în 2003, el însuși adaptându-și cinematografic romanul, special pentru acest film.

Firește, selecția oficială conține și alte pelicule așteptate cu nerăbdare de public și de critici, după cum este așteptată cu nerăbdare apariția  - încă neconfirmată – a lui Mick Jagger, legendarul vocalist al celei mai vechi trupe rock din lume, am putea spune, Rolling Stones, dar și a marelui Roger Waters, membrul fondator Pink Floyd, prezent în festival cu filmul-concert „Us+Them” și, practic, „coleg” cu românul Alexandru Nanau, regizorul documentarului „Colectiv”, ambele producții urmând a fi prezentate „în afara concursului”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net