Cauza accidentului feroviar din India a fost dezvăluită: „Am identificat persoanele responsabile”

275 de oameni au murit în tragedia de vineri, după ce trei trenuri au intrat în coliziune, lângă Balasore, în stadul Odisha. Un prim raport anunţa 288 de persoane ucise, înainte de a fi revizuit, conform news.ro. Acesta a fost cel mai grav accident feroviar din India, din ultimele două decenii.

Imagine de la accidentul feroviar din India, iunie 2023
Trei trenuri au intrat în coliziune, vineri, în India (Foto: Profimedia)

O eroare de semnalizare a ucis 275 de oameni?

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat, duminică, că au fost identificate cauza şi cei responsabili pentru accidentul, care a ucis 275 de persoane, indicând o problemă de semnalizare. Presa susține că a fost vorba și de o eroare umană. „Am identificat cauza accidentului şi persoanele responsabile. Vinovatul şi modul în care s-a produs accidentul vor fi descoperite în urma unei cercetări corespunzătoare”, a declarat ministrul indian al Căilor Ferate, Ashwini Vaishnaw, agenţiei de presă ANI, adăugând că „nu este potrivit” să dezvăluie detalii suplimentare. 

Presa indiană susține că a fost vorba de „eroare umană”

Conform ministrului, „schimbarea intervenită în timpul interblocării electronice se află la originea accidentului”, făcând referire la un set complex de semnale care gestionează traficul pe şine, pentru a preveni coliziunea trenurilor. Publicația Times of India, citând raportul de investigaţie preliminară, a relatat că, pe lângă această problemă de semnalizare, o „eroarea umană” ar fi putut cauza coliziunea dintre trei trenuri.

Coromandel Express, care face legătura între Kolkata şi Madras, a primit vineri aprobarea pentru a circula pe linia principală, dar ar fi fost redirecţionat din cauza unei erori umane pe o linie care transporta deja un tren de marfă.

Trenul de pasageri a lovit apoi convoiul de marfă cu o viteză de aproximativ 130 km/h. Trei vagoane au căzut pe linia adiacentă, lovind spatele unui tren expres care opera între Bangalore şi Calcutta. Această coliziune puternică a fost cea care a provocat cele mai multe victime, conform sursei citate mai sus.

Secretarul şef de stat din Odisha, Pradeep Jena, a confirmat că aproximativ 900 de persoane rănite au fost transportate la spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net