Ce i-a transmis Xi Jinping lui Putin înainte de a părăsi Moscova

Ultima actualizare:

Președintele Chinei, Xi Jinping, a încheiat vizita de trei zile pe care a avut-o în Rusia, chiar la invitația președintelui. Însă, înainte de a pleca de la Moscova, Xi Jinping i-a transmis un mesaj tranșant lui Putin.

Xi Jinping a încheiat vizita de trei zile pe care a avut-o în Rusia. Foto: Profimedia
Xi Jinping a încheiat vizita de trei zile pe care a avut-o în Rusia. Foto: Profimedia

Declarație comună privitoare la politica externă a SUA

Întâlnirea dintre cei doi președinți a început luni cu o întrevedere de patru ore. Apoi, marți, a avut o discuție și mai lungă, de șase ore, între Xi Jinping și Vladimir Putin. Astăzi, vizita președintelui Chinei în Rusia, la invitația omologului său, s-a încheiat.

Această întâlnire dintre președintele Vladimir Putin și omologul său chinez Xi Kinping s-a finalizat cu semnarea unei declarații comune privitoare în special la politica externă a Statelor Unite. 

Ce au discutat cei doi chiar înainte de despărțire

Chiar înainte de despărțire, între cei doi președinți a avut loc o discuție care o să tot fie analizată de către experții în domeniu.

Urmează schimbări care n-au mai fost în 100 de ani. Și conducem această schimbare împreună", i-a spus Xi Jinping lui Putin.

Sunt de acord", i-a răspuns președintele Rusiei.

„Vom continua dezvoltarea cooperării pentru promovarea intereselor la nivel reciproc"

Vladimir Putin a afirmat că a avut discuţii "importante" cu omologul său chinez. Foto: Profimedia
Vladimir Putin a afirmat că a avut discuţii "importante" cu omologul său chinez. Foto: Profimedia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marţi că a avut discuţii "foarte importante" cu omologul său chinez, Xi Jinping, privind perspectivele relaţiilor bilaterale, însă admite că Ucraina şi Occidentul nu vor accepta planul de pace propus de Beijing.

„Am avut un schimb de puncte de vedere foarte important şi direct asupra perspectivelor dezvoltării relaţiilor ruso-chineze. Sunt convins că vom continua dezvoltarea cooperării pentru promovarea intereselor la nivel reciproc", a declarat Vladimir Putin. Citește mai departe pe Adevărul.ro și află ce au mai discutat cei doi președinți chiar înainte de a-și lua la revedere unul de la celălalt.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net