Cea mai controversată nuntă regală din Europa. Cine este prințesa care se căsătorește cu un șaman care susține că a învitat din morți

Ultima actualizare:

Prințesa Martha Louise a Norvegiei, fiica cea mare a regelui Harald al V-lea, se pregătește să se căsătorească sâmbătă cu controversatul ei partener, Durek Verrett.

Relația prințesei Martha Louise cu Durek Verrett este aspru criticată / foto: X
Relația prințesei Martha Louise cu Durek Verrett este aspru criticată / foto: X

Această ceremonie va avea loc pe fundalul unor dispute legate de trecutul mirelui și de drepturile mass-media asupra evenimentului, conform informațiilor furnizate de agenția de știri DPA, citată de Agerpres.

Familia regală norvegiană, inclusiv regele Harald al V-lea, regina Sonja, prințul moștenitor Haakon și prințesa moștenitoare Mette-Marit, vor participa la nunta care se va desfășura în pitoreasca localitate Geiranger, situată în vestul țării.

Anunțul a fost făcut luni de casa regală norvegiană. Un eveniment pregătitor este programat să aibă loc joi în Lillehammer, un oraș portuar din apropiere.

Relația prințesei Martha Louise cu Durek Verrett a stârnit multe controverse

Relația prințesei Martha Louise cu Durek Verrett, un șaman autoproclamat din Statele Unite, a stârnit o serie de critici în Norvegia.

Deși Martha Louise este cea mai mare fiică a regelui Harald al V-lea, ea se situează pe locul patru în ordinea de succesiune la tron, întrucât modificările legislației de succesiune din Norvegia au fost aplicate doar după nașterea ei.

Controversa legată de nuntă include aspecte precum prezența mamei lui Durek Verrett, desemnarea unui gin oficial și acordarea drepturilor de exclusivitate pentru acoperirea evenimentului către revista britanică tabloidă Hello!. Familia regală a exprimat rezerve față de aceste decizii.

Ceremonia de nuntă se va desfășura la doar câteva săptămâni după ce Poliția norvegiană a anunțat că a deschis o anchetă privind noi acuzații de violență domestică împotriva lui Marius Borg Hoiby, fiul de 27 de ani al prințesei moștenitoare Mette-Marit dintr-o căsătorie anterioară. Marius Borg Hoiby nu va fi prezent la nunta de sâmbătă, conform anunțului făcut de familia regală.

Cei doi copii ai prințesei Mette-Marit și ai prințului moștenitor Haakon, prințesa Ingrid Alexandra și prințul Sverre Magnus, ocupă locurile al doilea și al treilea în ordinea de succesiune la tronul Norvegiei.

Cei doi sunt împreună de 5 ani

Prințesa Martha Louise a Norvegiei și Durek Verrett, un șaman american, au o relație de cinci ani și au anunțat în 2023 că se vor căsători pe 31 august 2024.

Cei doi s-au logodit oficial în iunie 2022 și au planificat nunta într-un hotel din Geiranger, un loc renumit pentru peisajul său natural spectaculos.

„Suntem extrem de fericiți să sărbătorim dragostea noastră într-un cadru atât de frumos din Geiranger. Înseamnă mult pentru noi să aducem împreună cele mai dragi ființe într-un loc cu o istorie atât de bogată și o natură uimitoare”, au declarat cei doi într-un comunicat de presă, fără a oferi alte detalii suplimentare despre nuntă.

Atât părinții miresei, regele Harald al V-lea și regina Sonia, cât și fratele ei mai mic, prințul moștenitor Haakon, au felicitat cuplul în declarații separate. „Suntem încântați că Durek Verrett face parte din familia noastră și ne bucurăm să sărbătorim această zi specială alături de ei”, a scris regele Harald al V-lea.

Martha Louise, în vârstă de 52 de ani, și Durek Verrett, un ghid spiritual pentru celebrități, și-au dezvăluit relația în mai 2019, cu câteva zile înainte de lansarea unui controversat turneu de conferințe care a primit critici intense.

Ca urmare a criticilor, prințesa a declarat ulterior că nu va mai folosi titlul său în scopuri comerciale.

Verrett a stârnit controverse în Norvegia cu declarațiile sale neobișnuite, inclusiv afirmând că s-a vindecat de coronavirus datorită unui medalion special și promovând idei controversate precum că cancerul este o alegere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
soca tolminska korita jpg
ploaie jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia  FOTO Google Maps png
depozite bancare unde castigi cei mai multi bani in septembrie jpg
sacalul poza mare jpg
sat case adobestock jpg
charleroi profimedia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net