Cel mai grav caz de anorexie din istorie. Arată ca o stafie şi nu mănâncă zile la rând


    Poze înainte şi după internarea în spital a JulieiFoto: Arhivă personală
Poze înainte şi după internarea în spital a JulieiFoto: Arhivă personală

O tânără din Elveţia a decis să spună tuturor povestea ei cutremurătoare. A scris pe Twitter că se confruntă cu o formă gravă de anorexie şi a încărcat imagini cu ea. Toţi cei care au văzut fotografiile i-au transmis mesaje de încurajare şi i-au adresat cuvinte pline de empatie.

Potrivit Daily Mail, medicii care au consultat-o pe tânără Julia Janssen(24 ani) au spus că ea reprezintă cel mai grav caz de anorexie văzut în istorie. În punctul critic al bolii ajunsese să cântărească  30 de kilograme , iar în săptămânile dificile refuza să bea apă de frica că aceasta ar putea fi contaminată. Şi-a pierdut sute de fire de păr, iar pentru a face un duş avea nevoie de ore întregi pentru că abia putea să se mişte.  Până şi cele mai simple activităţi o lăsau fără vlagă.Tenisiunea Juliei era atât de mică încât leşina de mai multe ori pe zi, oar buzele şi extremităţile aveau culoarea albastră, deşi purta în permanenţă fes şi mănuşi.


    Julia suferă de anorexie de la vârsta de 13 ani Foto: Arhivă personală
Julia suferă de anorexie de la vârsta de 13 ani Foto: Arhivă personală

Mai mult decât atât, suferea frecvent răni deschise în zona şoldurilor.Deşi a decis să apeleze la un doctor pentru a se îngrăşa şi a dobândi echilibrul psihic necesar, calvarul prin care trece Julia este departe de a se fi sfârşit. "Mă aflu într-o etapă foarte dificilă a recuperării mele. M-am străduit să mă îngraş şi arăt mai sănătos acum, dar mintea mea nu şi-a revenit încă. Când mă uit în oglindă ce se întâmplă în mintea mea nu se potriveşte cu imaginea pe care o văd. Nu toţi pacienţii care suferă de tulburări alimentare sunt carne şi oase şi  mă tem că problema mea nu va mai fi luată în serios, acum că arăt mai bine”, a scris Julia.


    Julia refuza să mănânce sau să bea apă zile la rând Foto: Arhivă personală
Julia refuza să mănânce sau să bea apă zile la rând Foto: Arhivă personală

A fost diagnosticată cu anorexie la vârsta de 13 ani. “M-am simţit pierdută. Nu ştiam cine sunt şi îmi era teamă să cresc. Anorexia mi-a dat falsa impresie că deţin controlul, dar şi o oportunitate de a evita toate dificultăţile pe care le implică pubertatea. Îmi era mai uşor să mă îngrijorez de greutatea mea decât să mă preocup de adevăratele probleme.  Făceam orice, începând cu plimbări care durau ore întregi, ascunderea mâncării şi spusul minciunilor alor mei. Mâncarea o ascundeam în spatele canapelei. Am realizat că anorexia mi-a furat  ce era cel mai important pentru mine aşa că am decis să solicit ajutor. Nu pot schimba ceea ce am făcut până acum, sunt norocoasă că am supravieţuit şi plănuiesc să mă lupt pentru un viitor mai bun”, a adăugat Julia.   

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub horoscop iertare png
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg
image
image
image
image
image
image
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg