Cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de civili, ucişi în exploziile de joi seară de la Kabul

Ultima actualizare:

    foto: Gettyimages
foto: Gettyimages

Cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de oameni, între care 28 de talibani, au fost ucişi de cele două explozii care au avut loc joi seară în apropierea aeroportului din Kabul şi care au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic, potrivit BBC.

Talibanii au spus că au pierdut în acest atac mai mulţi oameni decât Statele Unite. Cel puţin 28 de militanţi au fost ucişi, a declarat un oficial pentru Reuters. „Am pierdut mai mulţi oameni decât americanii”, a spus oficialul care a refuzat să fie numit. În ciuda acestui atac, el a spus că nu este nevoie ca SUA să extindă termenul limită pentru evacuare, 31 august.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul

Cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de oameni au murit în urma celor două explozii, iar mai mult de 150 au fost răniţi. O ramură a grupării Stat Islamic a revendicat atacul. Evacuarea civililor este acum accelerată, a comentat un oficial pentru Reuters, care a adăugat că zborurile continuă să plece regulat. Preşedintele american Joe Biden a promis să se răzbune pe atacatori, spunând că „îi vom vâna şi îi vom pedepsi”.

Toate forţele străine în Afganistan au ca obiectiv evacuarea cetăţenilor şi personalului ambasadelor până pe 30 august, a declarat un diplomat NATO. Alerta privind alte atacuri teroriste este menţinută.

În ţară se află încă 1.500 de cetăţeni americani, în jur de 400 de britanici şi 200 de germani, după cum a fost estimat. Nu este clar dacă în Afganistan se mai află cetăţeni francezi, însă Franţa a anunţat că va încheia operaţiunea vineri seară. Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară. Mai multe state au transmis, înaintea atacului, alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu meargă acolo decât dacă sunt notificaţi pentru plecare.

Citește și:

Atac sinucigaș la Kabul. Două explozii soldate cu cel puțin 60 de morți, 140 de răniți

Peste un milion de copii sunt în pericol să moară de foame în Afganistan. Ajutoarele umanitare, blocate pe aeroportul din Kabul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net