Cele mai frumoase staţiuni din Spania

image
În Costa Brava se află unele dintre cele mai frumoase staţiuni din SpaniaFoto: wikipedia.org

Spania este una dintre destinaţiile preferate ale românilor: plajele sunt perfecte pentru concedii oricând în timpul anului, înotatul este o plăcere, serviciile turistice sunt unele dintre cele mai bune. Pentru cei care vor să vizite peninsula, iată cele mai frumoase staţiuni din Spania.

Milioane de turişti sunt atraşi de frumuseţea Spaniei, iar de-a lungul anului, staţiunile din peninsulă sunt veşnic pline cu vizitatori care vor să se bucure de peisajele superbe şi cultura bogată a ţării. Iată cele mai frumoase staţiuni din Spania, unde trebuie neapărat să mergeţi. 

Costa Brava se afla în apropiere de Barcelona şi este o destinaţie potrivită pentru cei care pornesc pe urmele lui Salvador Dali, dar şi pentru turiştii care îşi petrec vacanţa cu familia. Regiunea este stâncoasă şi presărată cu golfuri şi mai multe plaje, unele dintre ele private, altele pustii. Peisajele sălbatice, apa limpede şi staţiunile cu servicii şi facilităţi pentru copii sunt câteva dintre principalele atuuri ale acestei destinaţii, iar staţiuniile de aici se numără printre cele mai frumoase staţiuni din Spania.

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Las Palmas de Gran Canaria

image
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: las Palmas de Gran Canaria

Insula Gran Canaria are unul dintre cele mai mari oraşe din Spania. Las Palmas de Gran Canaria se află pe coasta de sud a insulei şi este una dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania. Insula are mai multe tipuri de peisaje, inclusiv maiestuoase dune de nisip, munţi cu trasee de ciclism şi o lume subacvatică dens populată. Există locuri excelente de diving, golf, surfing şi drumeţii în remarcabilele sate din centrul insulei.

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Costa del Sol

image
Costa del Sol are unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania

Costa del Sol este destinaţia perfectă pentru amatorii de petreceri la mare. Această destinaţie de vacanţă este una dintre cele mai dezvoltate din Spania. Plajele nisipoase, cu ape calde, sunt presarate cu cele mai frumose staţiuni din Spania, hoteluri de lux şi restaurante. Aflată în sudul Spaniei, Costa del Sol este o destinaţie recunoscută pe plan internaţional.

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Mallorca

image
În Mallorca se găsesc unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania

Mallorca este bine dezvoltată pentru turismul de litoral, pe malul sudic, dar are, de asemenea, un peisaj magnific, în partea de nord a insulei. Zona Alcudia are unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania, în special pentru familii şi frumoase trasee de ciclism de-a lungul cărărilor de munte. Pe coasta de est există plaje mici, terenuri de golf şi totodată anual se organizează Festivalul de Jazz. 

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Costa Blanca

image
Calpe, una dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania

Aflată pe coasta de sud, Costa Blanca este apreciată pentru staţiunile sale, Alicante şi Benidorm, două dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania, dar şi pentru oraşul său, Valencia. Costa Blanca este o destinaţie mai puţin populară, însă apreciată pentru numeroasele zile însorite de peste an şi pentru plajele nisipoase cu ape limpezi.

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Tenerife

image
Tenerife, o zonă cu unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania

Cea mai mare dintre Insulele Canare, insula Tenerife este bine dezvoltată pentru turism şi are cele mai frumaose staţiuni din Spania. Este renumită pentru viaţa de noapte şi locurile excelente pentru scufundări. Pot fi practicate mai multe sporturi nautice, inclusiv surfing, wind-surfing, parascending şi jet-schi. Pentru cei care iubesc munţii există cărări de-a lungul stâncilor şi o telecabină care ajunge la cel mai înalt vârf din Spania. 

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Costa Dorada

image
Costa Dorada, un loc cu unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania

Costa Dorada este supranumită Coasta de Azur a Spaniei şi constituie una dintre cele mai interesante destinaţii de vacanţă pentru pasionaţii de istorie. Staţiunile de aici sunt unele dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania. Turiştii pot vizita monumente care datează din antichitate şi Evul Mediu. Tot în Costa Dorada se poate asista la corida pentru a vedea luptele cu taurii.

Cele mai frumoase staţiuni din Spania: Ibiza

image
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: plaja Cala D'Hort din Ibiza

Ibiza este renumită pentru cluburile de noapte, petrecerile şi plajele sale. Oraşele Ibiza şi San Antonio sunt cele mai populare locuri pentru viaţa de noapte şi două dintre cele mai frumoase staţiuni din Spania. Aici petrecerile se încep după ora 19 şi se încheie a doua zi dimineaţă. Cova de Can Marca este o mare peşteră naturală care trebuie vizitată de orice turist, iar cei care vor pot lua o barcă până la Insula Formentera care se află în apropiere.

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
sotie Arsinel jpg
FotoJet jpg
Muzeul Antipa nu se va deschide din 15 mai jpeg
Gazprom FOTO Shutterstock
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg