Cele mai tari iluzii optice sunt de fapt imagini inventate de creierul nostru

Ultima actualizare:

Cele mai tari iluzii optice sunt de fapt imagini inventate de creierul nostru care suplinesc anumite frânturi lipsă sau care încearcă să construiască realitatea în funcţie de cultura şi experienţa privitorului.

De cele mai multe ori creierul interpretează după algoritmi numai de el ştiuţi ceea ceea ce se află în faţa ochilor. 

Astfel, ceea ce vedem nu este întotdeauna realitatea ci numai ce crede creierul nostru, independent de noi, că este realitatea. Există studii care demonstrează faptul că iluziile optice sunt percepute diferit, de la om la om.

Doi oameni care privesc acelaşi fenomen nu văd întotdeauna acelaşi lucru

Cele mai tari iluzii optice au fost inventate de psihiatri şi de psihologi

Pe de altă parte iluziile optice sunt fascinante şi îi ajută pe artişti să-şi personalizeze operele sau ne învaţă, pe noi, oamenii de rând, despre limitele percepţiei vizuale. Doi oameni care privesc acelaşi fenomen nu văd întotdeauna acelaşi lucru, de aceea de multe ori declaraţiile martorilor oculari ai unui eveniment întră deseori în conflict fiind uneori chiar antagonice. Totuşi, cele mai tari iluzii optice au fost obţinute de psihologi şi de psihiatri după lungii studii de laborator.

O iluzie optică este de obicei o confuzie în percepţia vizuală. Termenul de iluzie optică este limitat la aparenţe senzoriale şi este de asemenea uşor peiorativ.

Cele mai tari iluzii optice, instrument de depistare a disfuncţionalităţilor psihologice

Mai trebuie menţionat că cele mai tari iluzii optice se bazează pe un standard de interpretare a percepţiei şi nu pe unul sau mai multe defecte de vedere. Iluziile optice nu pot fi puse în seama unui grup restrâns de persoane ci sunt bazate pe chiar modul de constituire şi percepere a imaginii în creier, prin aceste minunat instrument cu care este dotat omul, vederea binoculară. Unele dintre iluziile optice sunt folosite de psihologi pentru a depista anumite boli sau disfuncţionalităţi ale creierului pacineţilor.

Opere celebre ale pictorilor impresionişti se bazează pe felul cum omul percepe lumina şi tainele operelor lor abia acum încep să fie explicate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net