Cine este canadianul care a ucis într-un atac armat 16 persoane. Vecinii săi: „Era bun, amabil și foarte blând”

Ultima actualizare:

    Atacatorul avea 51 de ani și era tehnician dentar
Atacatorul avea 51 de ani și era tehnician dentar

Vecinii canadianului care a ucis 16 persoane în cel mai sângeros atac armat din istoria Canadei sunt șocați de ce a putut face Gabriel Wortman, pe care îl cunoșteau de ani și ani de zile. Era un tip bun, amabil, blând, au spus ei, nevenindu-le să creadă ce orori a putut comite bărbatul în doar 12 ore.

Vecinii canadianului de 51 de ani, din Portapique, Noua Scoție, care a omorât 16 persoane într-un atac armat ce a durat 12 ore, sunt șocați de fapta lui Gabriel Wortman. Potrivit Hotnews, care citează The Guardian, criminalul avea 51 de ani și era tehnician dentar. Wortman deținea o clinică dentară în Darthmouth, iar în 2014, el a apărut într-un ziar local după ce a donat proteze dentare supraviețuitorilor cancerului.

Vecinii lui Wortman, care deținea trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică unde pare să fi început, sâmbătă noapt, atacul, au fost șocați de vești. „Foarte, foarte șocată să aflu că cineva pe care l-am cunoscut de atâta timp, un vecin bun, amabil, foarte blând, s-ar gândi să producă o astfel de tragedie”, a spus Lillian MacCormack pentru CTV News. „Nu știm niciodată prin ce trec alții în viață care să îi facă să ia anumite decizii”, a spus Scott Balser, fost coleg cu Wortman, pe Facebook. ”În niciun caz nu îi apăr acțiunile în acest weekend”.

Pasionat de mașini și motociclete

Sâmbătă seara, Wortman, deghizat în polițist, a început să împuște oamenii dintr-o casă, din zona rurală a orașului Portapique. Atacatorul locuia în zonă și deține în localitate trei proprietăți. Presă locală scrie că, pe lângă aceste trei proprietăți, acesta mai avea încă trei case în Dartmouth, iar într-una era amenajată clinica unde lucra ca dentist.

Bărbatul ar fi fost pasionat de mașini și motociclete. El și-a cumpărat recent două mașini vechi de poliție, pe care le ținea parcate în curtea din spatele clinicii dentare.

Unul dintre pacienți: „Părea normal. Era foarte drăguț. Glumea un pic”

David George Crockett a spus pentru Toronto Sun că Wortman i-a reparat dinții cândva și că nu se aștepta la așa ceva din partea lui. „Sunt foarte surprins. Nu m-aș fi gândit vreodată că va face așa ceva. Din ce știam despre el, era foarte liniștit, blând și foarte ușor să vorbești cu el. Era foarte drăguț. Glumea un pic. Părea normal, nu ca toți care ar face astfel de lucruri”. În anul 2014, Wortman a apărut într-un reportaj televizat despre o supraviețuitoare a cancerului care îți pierduse toți dinții și nu-și permitea să-și refacă dantua. Bărbatul s-a oferitatunci să o ajute gratuit, prin clinica lui dentară.

Incidentul nu e considerat ca fiind de naură teroristă

Poliția nu a stabilit încă care ar fi fost motivul atacului, dar a sugerat că crimele au un grad de premeditare și că Wortman a acționat singur. Cred că la început a fost o motivație inițială, apoi cred că a omorât la întâmplare”, a spus comisarul Brenda Lucki. „Nu știm sigur și vom lucra la găsirea motivației... ”, a adăugat ea. Comisarul a mai precizat că incidentul ar fi de natură teroristă. „Faptul că individul avea o uniformă și o mașină de poliție demonstrează că nu a fost un act întâmplător”, a afirmat și inspectrul șef Chris Leather. Duminică dimineață, poliția din Noua Scoție a postat pe Twitter imaginea mașinii pe care o folosea Wortman.

Cel mai sângeros atac de după 1989

Mai multe cadavre au au fost descoperite într-o casă mică din orașul Portapique, ce se află la aproximativ 130 de kilometri de halifax. Poliția presupune că este vorba despre o primă scenă a crimelor. Corpuri ale victimelor au fost descoperite și în alte locuri,potrivit Mediafax. Poliția presupune că Wortman și-ar fi ales prima victimă, iar ulterior atras la întâmplare. Printre victime se află și Heidi Stevenson, în vârtsă de 23 de ani, care făcea parte din Poliția Regală Canadiană.

Atacul este cel mai sângeros din istoria Canadei, numărul victimelor depășindu-l pe cel din atacul de la Montreal din 1989, când 14 oameni au fost uciși.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net