Cine este Elizabeth Jean Carroll, femeia care trebuie să primească 83 de milioane de dolari de la Donald Trump

Ultima actualizare:

Elizabeth Jean Carroll are de primit din partea lui Donald Trump 83 de milioane de dolari, pentru că a defăimat-o, pe fondul unor acuzaţii de viol din anii 1990. Elizabeth este o fostă editorialistă la ediţia americană a revistei Elle. Află mai multe detalii despre aceasta! 

Elizabeth Jean Carroll Foto: The Guardian
Elizabeth Jean Carroll Foto: The Guardian

Cât are de plătit Donald Trump 

Juraţii au decis, recent, că fostul preşedinte american Donald Trump trebuie să îi plătească scriitoarei E. Jean Carroll 18,3 milioane de dolari drept compensaţii şi 65 de milioane de dolari ca daune punitive, în total 83,3 milioane de dolari. 

Pentru ce a fost acuzat Donald Trump

Elizabeth Jean Carroll este o fostă editorialistă la ediţia americană a revistei Elle, care l-a acuzat pe Donald Trump de viol în 1996 într-o cabină de probă a unui magazin universal din New York. Pe baza unei alte plângeri civile din 2022 pentru viol şi defăimare, ea obţinuse în mai să fie găsit vinovat de agresiune sexuală în urmă cu 28 de ani şi de comentarii defăimătoare făcute în 2022. Trump a fost obligat atunci să plătească despăgubiri de 5 milioane de dolari. Totalul a ceea ce trebuie să plătească după procesele din 2023 şi 2024 se ridică, aşadar, la peste 88 de milioane de dolari.

Cine este Elizabeth Jean Carroll

Timp de decenii, E Jean Carroll a scris rubrici în care le sfătuia pe femei să nu-și structureze niciodată viața în jurul bărbaților. Apoi, o acuzație de viol împotriva celui mai puternic bărbat din lume i-a dat peste cap viața, scrie stirileprotv.ro. 

Jean Carroll a fost, timp de decenii, o deschizătoare de drumuri în jurnalismul și divertismentul din New York. Născută în Detroit și crescută în Fort Wayne, Indiana, regina frumuseții Miss Indiana University a început să-și prezinte ideile la vârsta de 12 ani.

După absolvirea facultății a reușit să se impună prin publicarea primului său articol în Esquire, un „test literar ingenios conceput de ea" despre Ernest Hemingway și F Scott Fitzgerald. În timp ce locuia în Montana împreună cu primul ei soț, Steve Byers, și cu câinele lor, a venit la New York în 1983 pentru a-i lua un interviu lui Fran Leibowitz pentru un articol de copertă în revista Outside.

Donald Trump o numește condamnare "ridicolă"

Acest al doilea proces, exclusiv pentru defăimare, a decurs dintr-o primă plângere civilă în 2019 şi a început pe 16 ianuarie, într-o atmosferă electrică, în prezenţa de cele mai multe ori a fostului locatar al Casei Albe care visează să se întoarcă acolo. Pe lângă acest caz, patru procese penale îl aşteaptă pe fostul preşedinte al SUA, reaminteşte AFP.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, în campanie pentru a fi reales, a denunţat imediat pe reţeaua socială Truth Social o condamnare "ridicolă" şi a promis că va face recurs. Este o acuzaţie falsă, nu s-a întâmplat niciodată, nu s-ar întâmpla niciodată", a spus Trump în depoziţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net