Coronavirus China, bilanț dramatic: Cel puțin 213 persoane au murit!

coronavirus bilant china jpeg
Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoanefoto: AFP

Cel puţin 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în China, unde au fost înregistrate peste 9.692 de cazuri de îmbolnăvire. Un total de129 cazuri au fost raportate în alte 22 de ţări şi regiuni.

Tot globul este în alertă! Bilanțul victimelor făcute de coronavirus crește pe zi ce trece. Conform celui mai recent bilanţ, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate. O avertizare de călătorie emisă de Departamentul de Stat situează China la acelaşi nivel cu Irakul şi Afganistanul din punct de vedere al riscului, relatează news.ro. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi (30 ianuarie) epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

Experţii afirmă că apariţia cazurilor cu transmitere de la om la om în afara Chinei sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că sugerează un potenţial mai ridicat ca virusul să se răspândească în continuare.

„Vreau să fiu clar: această declaraţie nu este un vot de neîncredere dat Chinei. Cea mai mare îngrijorare a noastră este potenţialul ca virusul să să răspândească în ţări cu sisteme slabe de sănătate”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă la genevă. 

Declararea stării de urgenţă globale declanşează recomandări pentru toate ţările şi are rolul să prevină sau să reducă răspândirea transfrontalieră a bolii, evitând în acelaşi timp interferenţa nedorită în comerţ şi călătorii. Pe plan economic, efectul este dezastruos. Companiile aeriene străine au început să suspende miercuri zborurile către și dinspre China. 

Ce este coronavirusul

Coronavirusul este un virus care se răspândește pe cale orală la fel ca și virusul gripal comun.  Se numește așa deoarece, observat la microscop, el arată precum corola soarelui sau o coroană regală. Potrivit wikipedia, coronavirusurile sunt specii de virus aparținând subfamiliei Coronavirinae, din familia Coronaviridae, din ordinul Nidovirale. Coronavirusurile fac parte dintr-o familie largă de patogeni, iar majoritatea declanșează infecții respiratorii ușoare – precum banala răceală – și nu sunt foarte periculoși. Există însă și coronavirusuri mortale precum  SARS, cunoscut sub denumirea de sindrom acut respirator sever, care a ucis  sute de oameni în China și Hong Kong în anii 2000.

Citește și

Isteria coronavirus! Metodele bizare prin care se „protejează” oamenii: bidoane de plastic în cap și saci de gunoi

Coronavirus. Lumea este în alertă: zboruri anulate, străini extrași din China

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
7 front elvetianca pensiune jpg
gaz pixabay com jpg
meteo  frig foto pixabay
image
image
image
image
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg
FotoJet (1) jpg