Criminalul în serie Charles Manson, spitalizat în afara închisorii

5 ianuarie 2017
article img
Charles Manson (Foto: Wikipedia.org)

Charles Manson, un celebru criminal în serie american, a fost transferat din închisoarea în care îşi ispăşeşte pedeapsa (condamnare pe viaţă) într-un spital din California, din cauza unor afecţiuni medicale a căror natură nu a fost dezvăluită.

Charles Manson (82 de ani) suferă de o afecţiune gravă, au raportat mai multe surse pentru cotidianul Los Angeles Times, scrie news.ro.

Manson a fost transferat la un spital din Bakersfield, California, aflat în apropiere de California State Prison din Corcoran, unde îşi ispăşeşte pedeapsa.

A înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici

În anii 1960, Charles Manson, un fost deţinut carismatic, a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit ”Manson Family”. În vara anului 1969, el le-a cerut celor mai tinere dintre admiratoarele sale să ucidă şapte persoane. Procurorii americani au spus că acele crime au fost comise în cadrul unui plan mai amplu, ce viza declanşarea unui ”război rasial” în Statele Unite. 

Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa hollywoodiană Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski.

Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate.

În noaptea următoare, membrii cultului condus de Manson au pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal de soţii LaBianca şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum ”Rise” (”Ridică-te”), ”Death to Pigs” (”Moarte porcilor”) şi ”Healter Skelter” - un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul ”Helter Skelter” al trupei The Beatles.

După ce a fost capturat, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.