Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei indoneziene Sulawesi

26 iulie 2021
seism jpeg
Un seism cu magnitudinea de 6,8 s-a produs în apropiere de coasta Port-OlrySursă foto: Arhivă Click!

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc luni ├«n largul Insulei Sulawesi, ├«n Indonezia, anun┼ú─â institutul american de geofizic─â USGS, ├«ns─â f─âr─â s─â declan┼čeze o alert─â de tsunami.

Seismul a avut loc la o ad├óncime de zece kilometri, la aproximativ 100 de kilometri vest de ora┼čul Luwuk, la Golful Tomini, ├«n partea de nord a marii insule indoneziene. Cutremurul a fost resim┼úit ├«n ora┼čul Palu, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru. 

Cutremure ┼či erup┼úii vulcanice sunt frecvente ├«n Indonezia, situat─â pe Centura de Foc a Pacificului, un arc vulcanic situat ├«n jurul bazinului Pacificului, care se ├«ntinde, de partea asiatic─â, din Japonia ┼či p├ón─â c─âtre Asia de Sud-Est.

În ianuarie, peste 100 de persane au murit pe Insula Sulawesi, iar alte mii au rămas fără case în urma altui cutremur de magnitudinea 6,2.

Ora┼čul de coast─â Mamuju, capitala provincei Sulawesi de Vest, a fost devastat atunci.

Acest cutremur a provocat panică în rândul locuitorilor din vestul insulei, devastată în 2018 de un cutremur foarte puternic, urmat de un tsunami, soldat cu 4.300 de morţi.

Arhipelagul indonezian r─âm├óne marcat de cutremurul de la 26 decembrie 2004, cu o magnitudine de de 9,1, ├«n largul Insulei Sumatra, care a provocat un tsunami uria┼č, soldat cu 220.000 de mor┼úi ├«n regiune, dintre care aproximativ 170.000 ├«n Indonezia. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg