De la profesoară, la teroristă! Femeie din SUA, acuzată că a antrenat copii pentru ISIS

Caz șocant! Allison Fluke-Ekren (42 de ani) este o fostă profesoară din Kansas, SUA, care a devenit peste noapte membră a grupării teroriste ISIS. Femeia este acuzată că a pregătit militar copii de la vârsta de doar 6 ani, pentru un atac jihadist asupra unui colegiu american.

Săptămâna aceasta, Allison a pledat vinovată și a recunoscut, într-un tribunal federal din statul Virginia că, în 2017, a fost liderul Khatiba Nusaybah, o unitate feminină ISIS din orașul sirian Raqqa. Ea a mărturisit că a pregătit peste 100 de femei și fete tinere pentru atacuri teroriste.

Citeşte şi: Adepta ISIS de la Arad a fost condamnată la închisoare pentru propagandă teroristă

În calitate de lider al Khatiba Nusaybah, slujba ei a inclus pregătire medicală, cursuri religioase, instruire în arte marțiale, precum și lecții despre atacurile cu vehicule-capcană. Gruparea teroristă s-a antrenat în utilizarea puștilor AK-47, a grenadelor și a centurilor sinucigașe. Copiii au fost învățați cum să folosească arme de asalt și iar unul dintre ei, de aproximativ 6 ani, a fost vâzând ținând în mână o mitralieră în casa din Siria a familiei sale.

Femeia intenționa să recruteze agenți pentru a ataca un campus universitar din SUA și că avea în plan și un atac terorist asupra unui mall. Ea i-ar fi spus unui martor că „orice atac care nu a ucis un număr mare de persoane este o risipă de resurse”.

Citeşte şi: Cine este Mahmoud Bascho, simpatizantul ISIS care recruta români pentru gruparea teroristă

Procurorii federali au mai dezvăluit că suspecta i-a ajutat și pe liderii Ansar al-Sharia, gruparea teroristă din spatele atacului din 2012, care a ucis patru americani în Libia. Alison a furnizat rezumate ale documentelor furate de către soțul ei, dintr-un complex american din Benghazi, însă nu a fost acuzată de implicare în atacul în sine.

Fosta profesoară, capturată în Siria

Fluke-Ekren a fost capturată în Siria în luna ianuarie și extrădată în SUA. Fosta profesoară s-a mutat împreună cu copiii și cu al doilea soț în Egipt, în 2008 . De-a lungul anilor, ea a ajutat organizații teroriste în Irak, Libia și Siria, potrivit documentelor depuse în instanță.

La rândul său, soțul femeii a fost liderul unei unități de lunetiştii ai Statului Islamic. El a murit în 2016, după ce ar fi încercat să comită un atac terorist în Siria.

Femeia riscă 20 de ani de închisoare

Acuzațiile de terorism internațional sunt rare împotriva femeilor, însă fosta profesoară este un caz aparte. Allison Fluke-Ekren riscă până la 20 de ani de închisoare. Judecătorul i-a refuzat eliberarea pe cauțiune, pe motiv că reprezintă un pericol pentru cei din jur. În octombrie, urmează să-și afle sentința definitivă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net