Ce metodă de supraviețuire au găsit doi copii de 6 și 8 ani timp de o lună, după ce s-au rătăcit în Amazon. Cum au fost găsiți

Ultima actualizare:

Caz incredibil! Doi copii s-au pierdut, în data de 18 februarie, în jungla amazoniană și au fost găsiți teferi o lună mai târziu! Cum au reușit să supraviețuiască micuții de opt și șase ani timp de patru săptămâni. 

Multe persoane s-au pierdut în jungla amazoniană de-a lungul timpului Sursă foto: Gettyimages
Multe persoane s-au pierdut în jungla amazoniană de-a lungul timpului Sursă foto: Gettyimages

Glauco și Gleison Ferreira, în vârstă de opt și șase ani, s-au rătăcit atunci când încercau să prindă păsări în jungla amazoniană de lângă Manicoré, statul Amazonas. Ei au fost găsiți, complet întâmplător, o lună mai târziu. Un pădurar a fost cel care s-a întâlnit cu cei doi băieți confuzi și flămânzi și a solicitat ajutor. 

După ce băieții au dispărut, sute de locuitori au petrecut săptămâni întregi căutându-i. Dar, pierduți în timpul sezonului ploios al Amazonului ,o perioadă care face mersul și deplasarea în junglă și mai dificilă decât de obicei, nu erau de găsit nicăieri.

Serviciile de urgență au decis să anuleze căutările pe 24 februarie, dar localnicii au continuat să-i caute, potrivit publicației locale Amazônia Real. Aproape patru săptămâni mai târziu, băieții au fost găsiți de un bărbat care tăia lemn la 6 km (3,7 mile) de satul Palmeira din rezervația de teren protejată Lago Capanã, unde micuții locuiesc cu părinții lor, adaugă Amazônia Real.

Unul dintre băieți a strigat după ajutor când l-a auzit pe localnic lovind copacii din apropiere. După ce a pornit în direcția din care se auzeau strigătele, bărbatul i-a găsit pe cei doi băieți întinși pe jos, înfometați și cu mai multe leziuni la nivelul pielii. 

Potrivit presei locale, cei doi băieți le-au spus părinților lor că nu au mâncat nimic după ce s-au pierdut și că au trăit doar pentru că au putut bea apa rezultată în urma precipitațiilor. 

Nu este prima dată când oamenii se pierd în pădurea tropicală amazoniană, relatează BBC.com.

În ianuarie anul trecut, pilotul Antonio Sena a petrecut 36 de zile pierdut într-una dintre cele mai îndepărtate părți ale Amazonului brazilian după prăbușirea aeronavei sale. În 2008, Amazônia Real relatează că un tânăr indigen de 18 ani a fost pierdut timp de 50 de zile într-o zonă îndepărtată a Amazonului după ce a plecat la vânătoare. Din păcate, el a murit la scurt timp după ce a fost găsit.

Citește și: Ghid de supraviețuire în caz de furtună

Ghid de supraviețuire în caz de cutremur

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net