Doliu în lumea modei. Supranumita „starletă geriatrică” s-a stins din viață la 102 ani

Iris Apfel a fost o legendă vie a modei. Recunoscută ca el mai vârstnic fotomodel din lume, subiect de expoziţii şi vedetă în mediul online, supranumita „starletă geriatrică” s-a stins din viață vineri, 1 martie, la venerabila vârstă de 102 ani. Vestea a fost confirmată pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Iris Apfel, supranumită „starleta geriatrică”, a murit la 102 ani / foto: Instagram
Iris Apfel, supranumită „starleta geriatrică”, a murit la 102 ani / foto: Instagram

Iris Apfel, un simbol al universului modei din New York, o figură familiară la prezentările de modă de la Paris timp de peste o jumătate de secol, vedetă în mediul online și femeie de afaceri, s-a stins din viață la vârsta de 102 ani, vineri, 1 martie, potrivit unei postări de pe rețelele de socializare.

„Iris Barrel Apfel, 29 august 1921 - 1 martie 2024”, este mesajul publicat pe pagina ei personală de Instagram, însoţită de o fotografie cu ea, îmbrăcată într-o rochie lungă cu model auriu, la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Nu a fost precizată cauza decesului.   

Autoproclamata „starletă geriatrică” din Queens semnase recent pentru o colecţie H&M, după mai multe colaborări, printre care Citroën, Magnum, Happy Socks, și MAC. A apărut în mod regulat în paginile de stil ale New York Times, a fost fotografiată pentru Vogue Magazine și a apărut în reclame pentru Coach, MAC Cosmetics și Kate Spade.

Iris Apfel a fost activă pe Instagram, cu o zi înaintea decesului

Iris Apfel s-a născut în 1921, în Queens, New York, într-o familie de evrei. A studiat istoria artei. Cariera sa a luat o turnură neașteptată când s-a implicat în designul interior, contribuind la renovarea Casei Albe pentru nu mai puțin de nouă președinți, începând cu Harry Truman și terminând cu Bill Clinton. Dar pasiunea sa supremă a fost mereu moda.

Faima ei a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziție despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară. A fost în același timp subiectul unei expoziţii la Bon Marche din Paris, în 2016, fața unei campanii publicitare Citroën și a unui brand australian de pret-a-porter, Blue Illusion. Stilul ei a fost, de asemenea, subiectul unui film documentar, „Iris”, regizat de Albert Maysles, în 2014.

Timp de zeci de ani, Iris Apfel a adunat o colecţie de haine de la cei mai mari designeri ai secolului XX, cu care a umplut două etaje ale apartamentului ei din Park Avenue. Până în ultima sa zi, a rămas activă pe platformele de socializare, în special Instagram, fiind una dintre cele mai vechi și îndrăznețe voci din lumea modei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cetatea de refugiu saschiz jpg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
bancomat jpeg
acoperis luat de vant craiova foto via gds.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net