„Era viu și se zbătea!” Descoperire înfricoșătoare în creierul unei femei! E prima dată când medicii văd așa ceva

Ultima actualizare:

Descoperire înfricoșătoare în creierul unei femei! Un vierme rotund, care parazitează corpul şerpilor, a fost descoperit pentru prima dată la o fiinţă umană, fiind extras „viu” din creierul unei femei din Australia, în timpul unei intervenţii chirurgicale, au anunţat, marţi, medicii. 

Descoperire înfricoșătoare în creierul unei femei
Descoperire înfricoșătoare în creierul unei femei

Ce simptome avea femeia 

Neurochirurgul Hari Priya Bandi, de la spitalul Canberra, a scos din creierul unei paciente un vierme de 8 cm lungime. Pacienta, o femeie în vârstă de 64 de ani din sud-estul New South Wales, a fost internată pentru prima dată la spitalul local la sfârșitul lunii ianuarie 2021, după ce a suferit trei săptămâni de dureri abdominale și diaree, urmate de o tuse uscată constantă, febră și transpirații nocturne.

Până în 2022, simptomele ei au inclus și pierderi de memorie și depresie, ceea ce a dus la trimiterea ei la spitalul din Canberra. Un RMN la creier a dezvăluit anomalii care necesitau o intervenție chirurgicală.

Ce au declarat medicii 

Vierme viu găsit în craniul pacientului Foto: bbc.ro
Vierme viu găsit în craniul pacientului Foto: bbc.ro

„Neurochirurgii se confruntă în mod regulat cu infecții în creier, dar aceasta a fost o descoperire unică în carieră. Nimeni nu se aștepta să găsească așa ceva", a declarat un medic, potrivit BBC.ro.  „Cu siguranță nu a fost ceea ce ne așteptam. Toată lumea a fost șocată", a spus chirurgul operator Dr. Hari Priya Bandi.

„Femeia trebuie să fie tratată, în prezent, pentru alte larve care ar fi putut invada alte părți ale corpului, cum ar fi ficatul. Dar având în vedere că niciun pacient nu mai fusese tratat vreodată pentru parazit, tratamentul trebuia gândit cu grijă, deoarece unele medicamente ar putea declanșa o inflamație pe măsură ce larvele mor. O inflamație poate fi dăunătoare pentru organe precum creierul, așa că a fost nevoie să se administreze și medicamente pentru a contracara orice efect secundar periculos", a spus medicul Sanjaya Senanayake.

„L-am scos... și s-a mișcat fericit”

M-am gândit, Doamne, ceva pare amuzant”, a spus doctorul Bandi. „Și apoi am putut simți cu adevărat ceva, mi-am luat penseta și am l-am scos și m-am gândit: „Doamne! Ce este asta? Se mișcă. Dumnezeule, acesta este Ophidascaris robertsi'".

Ophidascaris robertsi este un vierme rotund care trăiește de obicei în pitoni. Pacienta din spitalul din Canberra reprezintă primul caz din lume în care acest parazit este descoperit la om.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net