Eroul de la Westminster. Polițistul care a încercat să-l oprească pe autorul atentatului

Ultima actualizare:

    Un polițist a încercat să-l oprească pe atacator, dar a fost înjunghiatFoto: Twitter
Un polițist a încercat să-l oprească pe atacator, dar a fost înjunghiatFoto: Twitter

Poliţistul Keith Palmer (48 de ani) a încercat să îl oprească pe atacator, dar a fost ucis de terorist în fața Parlamentului britanic. Polițistul a murit în drum spre spital după ce a pierdut prea mult sânge.

Atacatorul care l-a ucis pe polițist a fost descris de martori ca fiind un bărbat de origine asiatică, de vârstă mijlocie. A fost împușcat de oamenii legii, dar nu înainte de a lua viața lui Keith Palmer, care a lucrat 15 ani în serviciul public ca polițist, precizează Daily Mail.

De peste un deceniu, Palmer a fost membru al Comandamentului de Protecție Diplomatică Parlamentară, era căsătorit și avea copii. Un ofițer de la Scotland Yard, care îl cunoștea pe Palmer, a declarat despre polițistul erou că tocmai urma să se întoarcă acasă după ce i se terminase tura de serviciu.


    Keith Palmer, polițistul care a murit încercâd să-l oprească pe teroristFoto: Twitter
Keith Palmer, polițistul care a murit încercâd să-l oprească pe teroristFoto: Twitter

La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a oferit și el primele declarații cu privire la decesul polițistului, după ce i s-a confirmat identitatea acestuia: „În această seară, am aflat că polițistul curajos care a fost ucis în timp ce ne proteja orașul era Keith Palmer. Avea 48 de ani și era soț și tată. Keith Palmer a fost omorât în timp ce-și făcea datoria, protejând orașul și spiritul democrației față de cei care vor să ne distrugă stilul de viață. Gândurile mele se îndreaptă către familia, prietenii și colegii acestuia.”

Polițistul erou a fost de asemenea soldat în Artileria Regală. James Cleverly, membru al Parlametnului britanic din partea Conservatorilor, care a urmat serviciul militar alături de Palmer, și-a exprimat durerea cu privire la moartea acestuia: „Îl cunosc pe Keith de 25 de ani. Am servit împreună în armată înainte să devină polițist. Un om plăcut, un prieten. Mi se frânge sufletul. Gândurile mele sunt alături de familia, prietenii și colegii săi. A fost u bărbat curajos.”

Un parlamentar a încercat să-l mențină în viață, până la sosirea medicilor

Tobias Ellwood, membru al Parlamentului britanic, i-a acordat primul ajutor polițistului, încercând să-l mențină în viață până au sosit ambulanțele. Politicianul i-a făcut respirației gură la gură și a încetinit pierderea sângelui, dar rănile au fost prea adânci. Keith Palmer a murit în drum spre spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net