Europa a dep─â╚Öit pragul de 1,5 milioane de mor╚Ťi din cauza Covid-19. OMS preconizeaz─â numere mari p├ón─â ├«n prim─âvar─â

25 noiembrie 2021
image
Numărul deceselor cauzate de Covid în Europa ar putea fi mult mai mare decât cel oficialFoto: Shutterstock

De la momentul primei mor╚Ťi ├«nregistrate ├«n Europa din cauza Covid-19, ├«n februarie 2020, ╚Öi p├ón─â acum, la sf├ór╚Öit de noiembrie 2021, pe b─âtr├ónul continent au murit peste 1,5 milioane de oameni.

Bilan╚Ťul tragediei sanitare include doar mor╚Ťi ├«nregistrate de autorit─â╚Ťile na╚Ťionale, o parte a num─ârului real, dup─â cum atrage aten╚Ťia ╚Öi OMS, care spune c─â ar putea fi vorba de un num─âr dublu al deceselor.

De la jumătatea lui iulie, numărul deceselor se află în creștere, media zilnică fiind de 4.210 în ultimele șapte zile. Numărul morţilor în Europa, de 29.500 în săptămâna 18-24 noiembrie, a crescut de patru ori de la jumătatea lui iulie, adică în 20 de săptămâni.

├Än prezent, cea mai afectat─â ┼úar─â din Europa, Rusia, ├«nregistreaz─â aproape 30% dintre mor┼úile zilnce de pe continent: ├«n medie 1.246 pe zi. Potrivit unor date oficiale, Rusia este cea mai ├«ndoliat─â ┼úar─â din Europa, cu 269.057 de mor┼úi. Agen┼úia na┼úional─â de statistic─â Rosstat sugereaz─â c─â bilan┼úul total al pandemiei ├«n Rusia era de aproximativ 450.000 la sf├ór┼čitul lui septembrie, scrie news.ro.

Marea Britanie, cu 144.286 mor┼úi, ┼či Italia, 133.415 mor┼úi sunt pe locurile doi ╚Öi trei ├«n fatidicul clasament.

OMS se teme de 700.000 de morţi suplimentare în Europa, până în primăvară.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
cub cristi borcea valentina pelinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg