Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro, acuzat că a furat bijuterii de peste 1 milion de euro

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (69 de ani) are probleme cu legea! El este acuzat că a beneficiat de un sistem de vânzare ilegală a unor bijuterii şi articole de lux oferite Braziliei şi evaluate la un total de 1,2 milioane de dolari, conform unei anchete a poliţiei.

Jair Bolsonaro făcând cu mâna
Jair Bolsonaro și-a însușit mai multe cadouri (Foto: AFP)

Jair Bolsonaro a negat anterior acuzațiile de furt

Săptămâna trecută, poliţia federală a cerut inculparea lui Bolsonaro şi a altor 11 persoane pentru asociere infracţională, spălare de bani şi deturnare de fonduri, pentru fapte survenite între octombrie 2019 şi sfârşitul mandatului liderului de extremă dreaptă în 2022.

Jair Bolsonaro a declarat că se simte persecutat și a negat anterior că ar fi comis vreo infracțiune. Anchetatorii spun că unele bijuterii au fost vândute, iar sumele obţinute au fost convertite în numerar şi au intrat în patrimoniul personal al fostului preşedinte, fără a trece prin sistemul bancar oficial. Bijuteriile includeau, printre altele, ceasuri Rolex şi Patek Phillipe încrustate cu diamante, un colier, inele, butoni de manşetă și cercei de la marca elvețiană Chopard în valoare de aproximativ 828.000 de dolari, scrie News.ro. Ancheta a sporit presiunea asupra liderului de extremă-dreapta care a guvernat în perioada 2019-2022, înainte de a-şi pierde candidatura la realegere în faţa lui Luiz Inácio Lula da Silva.

Raportul poliţiei susţine că a existat o asociere infracţională pentru deturnarea de cadouri de mare valoare care au fost primite datorită poziţiei fostului preşedinte Jair Bolsonar. Anchetatorii au precizat că unele dintre cadouri au fost oferite angajaţilor guvernamentali care acţionau în numele lui Bolsonaro în timpul călătoriilor internaţionale. După dezvăluirea acestor afaceri, consilierii lui Bolsonaro au recuperat şi restituit statului unele dintre obiectele vândute.

Judecătorul Alexandre de Moraes de la STF a dat Ministerului Public  un termen de 15 zile pentru a decide dacă îl inculpă oficial pe fostul preşedinte, conform Agerpres. Bolsonaro şi-a pierdut deja drepturile politice până în 2030.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net