Leonardo DiCaprio, ironizat de președintele Braziliei, Jair Bolsonaro

Președintele Braziliei și Leonardo DiCaprio s-au înțepat reciproc pe Twitter. Cu doar câteva luni înainte de alegerile prezindețiale din Brazilia, celebrul actor american i-a îndemnat pe tineri să voteze o schimbare la putere pentru a salva Pădurea Amazoniană. Liderul țării din America de Sud a reacționat imediat cu multă ironie și duritate.

Leonardo DiCaprio și Jair Bolsonaro. Foto: colaj Click
Leonardo DiCaprio și Jair Bolsonaro. Foto: colaj Click

Povestea a început în urmă cu două zile, când Leonardo DiCaprio a publicat un mesaj prin care reamintea că “Brazilia găzduieşte Amazonia şi alte ecosisteme esenţiale pentru schimbarea climatică”.

Ce se întâmplă acolo este important pentru noi toţi, iar votul tinerilor este esenţial pentru a încuraja schimbarea în favoarea unei planete sănătoase”, a scris Leonardo DiCaprio, însoţindu-şi postarea cu un link spre informaţii despre modalităţi de înscriere pe listele electorale.

Citește și Donația lui DiCaprio pentru Ucraina e o farsă? Organizația îl dă pe brazdă pe actor

Brazil is home to the Amazon and other ecosystems critical to climate change.What happens there matters to us all and youth voting is key in driving change for a healthy planet. For more on voter registration in Brazil before May 4, visit https://t.co/0mKrfxLdRR #tiraotitulohoje

— Leonardo DiCaprio (@LeoDiCaprio) April 28, 2022

Președintele Braziliei l-a taxat dur pe DiCaprio pentru îndemnul adresat cetățenilor brazilieni de a vota împotriva sa și i-a transmis actorului, un mesaj pe Twitter.

„Mulţumesc pentru sprijin, Leo! Este foarte important ca toţi brazilienii să voteze la următoarele alegeri.

Poporul nostru va decide dacă vrea să ne menţinem suveranitatea asupra Amazoniei sau preferă să fie condus de hoţi care servesc interese externe”, a scris Bolsonaro într-un mesaj în engleză pe contul său de Twitter.  

- Thanks for your support, Leo! It's really important to have every Brazilian voting in the coming elections. Our people will decide if they want to keep our sovereignty on the Amazon or to be ruled by crooks who serve foreign special interest. Good job in The Revenant! 👍 https://t.co/kg3b6rmPCw

— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) April 29, 2022

Președintele Braziliei, criticat pentru defrișările din pădurea amazoniană

Venit la putere în 2019, Bolsonaro s-a confruntat cu numeroase critici privind politicile de mediu ale guvernului său și a fost acuzat că a permis accelerarea defrișărilor în regiune.

Citește și Filme documentare care te vor face să iubești și să protejezi planeta

Ecologiștii l-au criticat pe președintele Braziliei că a închis ochii la fermierii și tăietorii de lemne care defrișează terenuri în Pădurea Amazoniană, cea mai mare pădure tropicală din lume.

Leonardo DiCaprio este un luptător înflăcărat pentru protejarea mediului

Leonardo DiCaprio s-a implicat des în luptă pentru conservarea naturii. Nu trebuie uitat faptul că starul din filme precum Inception, The Revenant sau Titanic a folosit scena Oscarurilor în 2016 pentru a transmite un mesaj despre problemele mediului înconjurător. Vedeta de la Hollywood a apărut și în două documentare importante despre schimbările climatice și dezastrul provocat de oameni. Cel mai recent se numște Before the Flood și a fost lansat în urmă cu 6 ani.

Totodată, Leonardo DiCaprio a donat 5 milioane de dolari pentru protejarea pădurii amazoniene, scrie BBC.

Pădurea Amazoniană este situată în partea de nord a Americii de Sud și are o suprafață de 5,5 milioane de kilometri pătrați. Amazonia constituie peste jumătate din pădurile tropicale rămase pe Pământ și reprezintă cel mai bogat ecosistem al lumii. Pădurea se întinde pe teritoriul a 9 țări: Brazilia, Peru, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Columbia, Guyana, Surinam și Guyana Franceză.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net