Preşedintele Brazilei, Jair Bolsonaro, susţine că s-a vindecat de COVID-19

Ultima actualizare:

    Jair Bolsonaro spune că nu mai e bolnav cu noul coronavirusfoto: Twitter
Jair Bolsonaro spune că nu mai e bolnav cu noul coronavirusfoto: Twitter

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat sâmbătă că a fost testat negativ cu noul coronavirus, după ce a fost diagnosticat pozitiv la 7 iulie, o vindecare pe care o atribuie tratamentului său cu hidroxiclorochină, relatează AFP.

Bolsonaro a făcut acest anunţ pe contul său de Twitter, după ce a fost supus unui nou test. "RT-PCR de SARS-Cov-2 negativ. O zi bună tuturor”, a scris el, postând o forografie în care zâmbeşte şi arată un flacon de hidroxiclorochină, la micul dejun.

Liderul extremei drepte, în vârstă de 65 de ani, nu precizează când a fost realizat acest test, care detectează prezenţa viusului prin analiza secreţiilor nazale.

Bolsonaro a spus în mai multe rânduri că starea sănătăţii i s-a ameliorat cu ajutorul hidroxiclorochinei, un tratament considerat ineficient împotriva covid-19 potrivit unui studiu publicat în urmă cu câteva zile în Brazilia.

Jair Bolsonaro, aproape 20 de zile in izolare

Jair Bolsonaro, care a minimalizat adesea gravitatea pandemiei pe care a catalogat-o drept o ”gripuliţă”, a rămas timp de aproape 20 de zile în reşedinţa sa oficială de la Brasilia, Palatul Alvorada. În această perioadă, el a fost supus altor trei teste, care s-au dovedit pozitive.

Într-un mesaj pe care l-a postat joi pe Facebook, Bolsonaro anunţa că se simte ”foarte bine”, dar că era ”un pic stresat să fie închis”.

El a fost văzut în aceeaşi zi plimbându-se cu motocicleta şi discutând - fără mască - cu măturători la reşedinţa sa, potrivit unor imagini difuzate în presă.

2,3 milioane de brazilieni, infectaţi cu COVID-19

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus - cu aproximativ 2,3 milioane de persoane contaminate de la începutul pandemiei şi peste 85.000 de morţi din cauza covid-19, potrivit unor date oficiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net