FOTO De cinci ani mănâncă doar cartofi prăjiţi

image
La o înălţime de 1,52 m, fata cântăreşte doar 39 de kilograme

Incredibil! O britanică de 17 ani mănâncă în fiecare zi numai cartofi prăjiţi, de cinci ani. Fata suferă de o boală ciudată, din cauza căreia se îmbolnăveşte dacă pune gura pe altceva.

Jennifer Radigan, din Galston, East Ayrshire, Scoţia, a mâncat zilnic aceeaşi mâncare, altfel risca să se îmbolnăvească. În urmă cu circa 10 ani, tânăra a dezvoltat o tulburare de alimentaţie, denumită de medicii britanici boala alimentaţiei selective, din cauza căreia o ia razna de fiecare dată când pune gura pe alteva în afară de cartofi prăjiţi. Numai când simte miros de carne sau se gândeşte la legume o ia cu rău.

Cum reuşeşte să nu se îngraşe

Deşi de cinci ani încoace înfulecă zi de zi farfurii pline ochi cu cartofi prăjiţi, Jennifer nu este deloc grasă. Din contră, britanica este subnutrită, deoarece la vârsta ei cântăreşte doar 39 de kilograme. Asta este provocată în special din cauza deficienţei de fier şi de vitamina B12, pe care Jennifer le-ar putea obţine numai din brânzeturi şi alimente de provenienţă animală. Viaţa ei a devenit un coşmar, pentru că frica de a consuma şi alte mâncăruri îi provoacă stări de nervozitate, insomnii, stres şi chiar atacuri de panică. De teamă să nu facă vreo criză la şcoală, Jennifer preferă să stea flămândă. Cu toate acestea, tânăra caută cu disperare tratamente să se vindece pentru că din toamnă vrea să meargă la facultate.

simeon stalpnicul png
La o înălţime de 1,52 m, fata cântăreşte doar 39 de kilogrameFoto: Photoland/Caters

Click! spune:

Neofobia alimentară sau boala alimentaţiei selective e o tulburare caracterizată prin consumarea numai a anumitor alimente. Persoanele ajung să aibă un meniu extrem de limitat şi să trăiască la limita subnutriţiei. Respectivii indivizi pot dezvolta obsesii legate de mâncare.

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
Melania şi Donald Trump
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
Vladimir Putin FOTO Getty Images
Zalomir3 jpg
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock