Guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual cel puţin 11 femei


    Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a hărţuit sexual cel puţin 11 femeiFoto: Getty
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a hărţuit sexual cel puţin 11 femeiFoto: Getty

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a hărţuit sexual cel puţin 11 femei, iar ulterior a luat măsuri împotriva unei foste angajate care s-a plâns public de comportamentul acestuia, arată un raport incendiar publicat marţi de procurorul general al acestui stat, Letitia James

Ancheta de câteva luni a concluzionat că Cuomo ”a hărţuit sexual mai multe femei şi, prin aceasta, a încălcat legea federală şi cea a statului”, a spus James într-o conferinţă de presă. Biroul ei a menţionat însă că nu au existat sancţiuni specifice legate de raport.

Raportul de 165 de pagini, care cuprinde interviuri cu 179 de martori şi o trecere în revistă a zeci de mii de documente, mai afirmă că biroul lui Cuomo era plin de frică şi intimidare şi era un mediu de lucru ostil pentru mulţi angajaţi. Cuomo a hărţuit membrii propriului personal, membri ai publicului şi alţi angajaţi ai statului, dintre care unul era soldat al statului, susţine raportul.

Descoperirile arată ”o imagine profund tulburătoare, dar clară”, a spus James, descriind biroul lui Cuomo drept ”un loc de muncă toxic”. Anunţul a venit la aproximativ două săptămâni după ce Cuomo a fost intervievat de anchetatorii timp de 11 ore.Cercetarea asupra numeroaselor acuzaţii ale femeilor de hărţuire sexuală de către Cuomo a început în martie, după ce camera executivă a statului a acceptat cererea procuroarei James pentru investigare.

Mai târziu în aceeaşi lună, zeci de parlamentari ai statului democrat - inclusiv primarul oraşului New York, Bill de Blasio, cu care Cuomo are o relaţie dificilă de mult timp - l-au îndemnat pe guvernator să demisioneze. 

”Nu am hărţuit niciodată pe nimeni, nu am agresat pe nimeni, nu am abuzat pe nimeni. Nu voi demisiona”, a spus Cuomo în martie. Preşedintele Joe Biden a afirmat anterior că Cuomo ar trebui să demisioneze dacă acuzaţiile împotriva sa sunt confirmate de anchetă.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Zile libere legale în 2023
Bancnotele care valorează 1800 de lire
1 tulburari de somn jpg jpeg
David Popovici (AFP) 000 32CZ9Y6 jpeg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png