Iei amendă în străinătate, pierzi puncte acasă!

Reguli noi pe şosele. Conduci imprudent în străinătate, pierzi puncte acasă ! Europarlamentarii au decis instituirea unui sistem european prin care se vor schimba mai uşor informaţii privind şoferii indisciplinaţi.

Conducătorii auto vor fi depunctaţi sau chiar le vor fi suspendate permisele, pentru abateri comise în afara ţării, precum depăşirea limitei de viteză, trecerea pe roşu sau urcatul la volan sub influenţa alcoolului. Dar şi pentru greşeli mai puţin grave, ca nepurtarea centurii sau vorbitul la mobil. Sistemul intră în vigoare din 2013.

Noi tipuri de etichete pentru alimente. În cel mult trei ani va deveni obligatorie menţionarea ţării de origine pentru carnea de porc, oaie, capră şi pui care intră în diversele preparate de la supermarket.

Consumatorul va şti, de asemenea, dacă alimentul conţine substanţe ce pot genera alergii şi va primi informaţii despre valoarea nutritivă a alimentelor.

Vorbitul la mobil, mai ieftin. Comisia Europeană a propus o nouă ieftinire a tarifelor roaming. Asfel, am putea plăti 50 de cenţi pe megabyte pentru descărcarea de date în roaming, în loc de până la 2 euro astăzi, şi 24 de cenţi pe minut pentru un apel efectuat, costuri fără TVA.

Pentru apeluri primite am putea plăti 10 cenţi pe minut, la fel şi pentru a da un sms. Noile tarife ar putea intra în vigoare din iunie 2012. Oricum, de la 1 iulie 2011, tarifele pentru roaming s-au redus, costul unui apel fiind acum de 39 de cenţi.

maurice munteanu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
jude law phillipa coan jpeg
horoscop
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
01 Lucrari tronson 5 autostrada sibiu pitesti foto Denis Grigorescu jpg
stalpu lucrare canalizare (1) png
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg