Imagini incredibile! Insula Evia, înainte și după incendiile devastatoare


    Imaginile din satelit cu insula Evia înainte și după incendii arată proproțiile dezastruluiFoto: European Union, Copernicus Sentinel-2 imagery
Imaginile din satelit cu insula Evia înainte și după incendii arată proproțiile dezastruluiFoto: European Union, Copernicus Sentinel-2 imagery

Incendiile de vegetație din insula grecească Evia au lăsat în urmă peisaje dezonalte. Imaginile surprinse de sateliții programului european de observare din spațiu Copernicus arată cât de mare este dezastrul provocat de focul care a ars fără încetare mai multe zile la rând. Peste 100 de pompieri români au fost trimiși să ajute autoritățile elene să controleze focul și misiunea lor este aproape de sfârșit.

Pe site-ul programului Copernicus au fost publicate mai multe imagini făcute de sateliții Sentinel, care surprind proporțiile dezastrului din Evia. imaginile realizate la începutul lunii august, înainte de izbucnirea incendiilor, arată un adevărat paradis verde în Evia.

O măsurătoare aproximativă arată că nordul insulei a fost ars pe o distanță de peste 30 de kilometri pe direcția Nord-Sud și cel puțin 20 de kilometri pe direcția Est-Vest. Suprafața acoperită de incendii depășește 50.000 de hectare, potrivit calculelor Copernicus, citate de Digi24.

România a trimis peste 100 de pompieri în ajutorul autorităților elene

Incendiile de pe insula Evia au fost atât de puternice, încât Grecia s-a văzut nevoită să ceară ajutor internațional. România a răspuns apelului, trimițând o echipă formată din peste 100 de pompieri cu mașini și echipamente de intervenție.

Românii i-au impresionat pe greci prin modul de intervenție și eficiență, ajungînd să fie lăudați în presa elenă. Ei au câștigat repede încrederea și simpatia localnicilor, care le-au dus provizii și apă rece în semn de mulțumire pentru ajutorul dat.

După mai multe zile de eforturi intense, dar ajutați puțin și de domolirea vântului și de ploile care au căzut, pompierii au reușit să pună sub control incendiile de pe insula Evia.

Citește și:

Surprize pentru pompierii români care sting incendii în Grecia: ”Nu ne așteptam la o așa mare recunoștință”

Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
Iran, Getty jpg
inava4 jpg
image
image
image
image
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
arsenie boca jpg
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg