Imagini înfiorătoare! Cum sunt tratați prizonierii ISIS: „Vrem să murim”

simeon stalpnicul png
Sute de deținuți suspectați că ar fi membri ISIS, tratați ca niște animaleFoto: captură foto/Youtube

Sute de persoane suspectate că ar fi membre ale grupării extremiste Stat Islamic sunt ținute captive de către soldații irakieni într-o celulă insalubră, fără ventilație, la temperaturi ce ajung uneori pană la 45 de grade Celsius. Mulți dintre prizonieri sunt bolnavi, iar cei sănătoși riscă să fie contaminați de cei infectați cu diverse boli.

Jurnaliștii de la Associeted Press au realizat un reportaj cu acest caz și au descoperit mediul insalubru în care sunt ținuți prizonierii ISIS, capturați după eliberarea orașului Mosul de sub controlul Statului Islamic. The Sun, care citează AP, precizează că sute de persoane stau pe podea, umăr la umăr, lipiți unul de altul și aflați în imposibilitatea de a se mișca.

Încăperea în care sunt ținuți nu are electricitate, nici ventilație, iar din acest motiv, atmosfera din interior devine insuportabilă și sufocantă, având în vedere că temperatura urcă până la 45 de grade. Un ofițer irakian, însărcinat cu supravegherea barăcii, a declarat că are în jur de 370 de prizonieri. El spune că autoritățile au fost nevoite să găsească un loc în care să-i țină pe acești atât de numeroși prizonieri, capturați după ce au fost „curățate” și ultimele suburbii din Mosul, în urma campaniei de eliberare care durează deja de nuă luni.

„Prizonierii sunt infectați cu diverse boli, au probleme de sănătate și de piele pentru că nu sunt expuși la lumina soarelui. Mulți nici nu pot merge. Li s-au umflat picioarele pentru că nu se pot mișca.”

Au fost adunați peste o mie de deținuți în ultimele trei luni, vreo 540 au fost trimiși la Baghdad pentru mai multe investigații, alți 2.800 de prizonieri au fost trimiși la o bază aeriană de la sud de Mosul, iar alte sute se află în mai multe mici facilități. marea problemă este că mulți dintre luptătorii ISIS s-au infiltrat printre civili, îngreunând astfel munca soldaților irakieni de a-i depista.

Prizonierii intervievați de jurnaliștii de la AP susțin că sunt nevinovați. unul dintre ei a fost chiar funcționar public: „Nu veți găsi nici zece membri ISIS reali printre oamenii ăștia. Iar toți au fost ținuți aici de peste șase luni. De când am fost adus aici, în urmă cu opt luni, am văzut lumina zilei doar o dată.”

Mulți dintre deținuți se află într-o stare fizică precară, rănile unora dintre ei au început să prindă puroi. Sunt duși la spital prea târziu și se întorc cu mâinile sau picioarele amputate pentru a împiedica răspândirea infecției. „Vrem să murim. Niciunul dintre noi nu a fost cizitat de rude, familie. Ei nici nu știu unde suntem.”

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
BeFunky collage (6) jpg
cub botez tort liam png
cub reghecamf bătaie png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
reghe corina caciuc jpeg
visarion alexa
minor hot foto
Antena telecomunicatii 5G FOTO Shutterstock
image
image
image
image
taifun filipine jpeg
reconstituire crime caracal dinca anchetatori jpeg
prognoza meteo Sursă foto: Profimedia
kate middleton insarcinata
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg