În Austria a intrat în vigoare legea eutanasiei. Cine are dreptul la sinucidere asistată

În Austria a intrat în vigoare legea sinuciderii asistate, de care pot beneficia persoanele adulte, bolnave în fază terminală sau care suferă de o afecţiune permanentă. Practica are însă reglementări stricte.

image

Sinuciderea asistată este legală în Elveția și, mai nou, și în Austria. Autoritățile au dat undă verde legii eutanasiei însă regulile sunt drastice, scrie BBC

Care este procedura, pas cu pas 

Fiecare persoană care solicită sinuciderea asistată este consiliată de doi medici, dintre care unul trebuie să fie expert în îngrijire paliativă. Aceștia evaluează cazul și dau aprobarea doar dacă nu mai există nici o altă opțiune.  După ce au obţinut aprobarea a doi medici, pacienţii trebuie să aştepte 12 săptămâni pentru a reflecta asupra deciziei lor sau două săptămâni dacă suferă de o boală incurabilă. Dacă, după această perioadă de aşteptare, îşi susţin decizia, ei pot obţine medicamente letale de la o farmacie, după ce au notificat un avocat sau un notar. Pentru a preveni abuzurile, numele farmaciilor care vând aceste medicamente vor fi dezvăluite doar avocaţilor şi notarilor care primesc aceste notificări şi nu vor fi făcute publice.

Cine are dreptul la sinucidere asistată în Austria

Noile norme exclud în mod explicit minorii sau persoanele cu probleme de sănătate mintală. Adulţii care doresc să îşi pună capăt vieţii trebuie să prezinte un diagnostic şi să aibă confirmarea că sunt capabili să ia propriile decizii.

Parlamentul austriac a aprobat noua lege în decembrie, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale pe această temă. 

Oficialii spun că guvernul a alocat  fonduri pentru dezvoltarea îngrijirii paliative, pentru a se asigura că nimeni nu alege să moară atunci când sunt disponibile alte opţiuni. 

Până în prezent, în conformitate cu legislaţia austriacă, orice persoană care determina sau ajuta pe cineva să se sinucidă risca până la cinci ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă va rămâne în vigoare pentru cei care ucid o altă persoană la „cererea serioasă şi categorică” a acesteia, mai scrie BBC, citat de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net