În loc să aplaneze situația, Trump instigă la măcel! Măsura luată după atacul din Florida


    Donald Trump crede că a găsit soluția ideală pentru a diminua masacrele armate din școliFoto: Getty
Donald Trump crede că a găsit soluția ideală pentru a diminua masacrele armate din școliFoto: Getty

Numărul îngrijorător al atacurilor armate în spații publice care au făcut numeroase victime, au ridicat din nou la fileu problema armelor în Statele Unite. Donald Trump s-a pus la masa tratativelor cu părinții victimelor pentru a găsi o soluție, dar ideile lui nu sunt tocmai îmbucurătoare.

Președintele american i-a invitat la Casa Albă pe părinții copiilor uciși în atacurile armate din școli, pentru a discuta și a avansa diverse propuneri pentru reglementarea problemei armelo care a scăpat de sub control. Ultimul atac armat, cel dintr-un liceu din Florida, soldat cu 17 morți, a demonstrat încă o dată că Statele Unite încă sunt un adevărat Vest Sălbatic, în care oricine recurge la forța pistolului pentru a-și face dreptate sau pentru a comite acte de răzbunare.

Aparent, Trump a găsit deja o primă soluție: să înarmeze o parte dintre profesori, pentru a le asigura, pe lângă educare, și siguranța. Profesorii care vor primi arme, vor urma și o pregătire specială prealabilă. Decizia nu este una definitivă, după cum a anunțat Trump, dar va fi supusă unei analize seriose, crede el.

„Evident, că s-ar aplica doar acelor profesori care știu să mânuiască o armă”, a declarat președintele american, potrivit Digi24. Asta ar însemna un în jur de 20% din personalul echipelor pedagogice. Desigur, a recunoscut că „multor oameni nu o să le placă”, motiv pentru care, jumătate chiar și din cei prezeni la discuție au fost împotriva măsurii atunci când li s-a cerut să voteze.

Trump este de părere că instituțiile de învățământ nu ar trebui să fie niște sanctuare, în care nimeni să nu posede sau să știe să folosească arme, fiindcă devin astfel țintele predilecte ale atentatorilor, care sunt niște „maniaci” și niște „lași”, în concepția lui. Odată ce știu că în școli nimeni nu o să riposteze în caz de atac armat, masacrul va fi dus la îndeplinire.

O altă soluție ar fi ridicarea vârstei legale la care americanii au voie să poarte arme. Aici e din nou o disproporție aberantă: în vreme ce trebuie să ai vârsta minimă 21 de ani pentru a cumpăra alcool, poți în schimb să folosești armă de foc încă de la 18 ani.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg