Încă doi români sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza. MAE confirmă că totalul a ajuns la 6

Alte două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ținute ostatice, în prezent, în Fâșia Gaza, a anunțat, vineri, 3 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe.

Ostatici eliberați de Hamas Foto: Profimedia
Ostatici eliberați de Hamas Foto: Profimedia

Alți doi cetățeni sunt luați ostatici

MAE anunță că alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza, scrie Digi24.ro.

„În continuarea informațiilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că, în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, a transmis Ministerul.

Cinci români morți în atacurile Hamas

Până la 23 octombrie, potrivit informaţiilor transmise de către autorităţile israeliene, cinci persoane cu dublă cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, au decedat. 

Până în prezent guvernul noastru nu a reuşit să scoată din Fâşia Gaza nicio persoană. Intrat vineri în a 28-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat pe 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului.

Ce a anunțat președintele Joe Biden 

Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat, joi, că 74 de americani care deţin şi o a doua cetăţenie au fost evacuați din Fâșia Gaza. După săptămâni de război, punctul de trecere Rafah s-a deschis miercuri, permiţând intrarea în Egipt a 76 de palestinieni răniţi şi persoane cu dublă cetăţenie. Conform autorităţilor egiptene, 400 de străini şi persoane cu dublă cetăţenie urmau să treacă joi prin punctul Rafah, venind din Fâşia Gaza.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net