Încă un miliardar chinez a dispărut fără urmă. Ce s-a întâmplat cu Bao Fan

Ultima actualizare:

Bao Fan, fondatorul și directorul executiv China Renaissance, a dispărut în urmă cu zece zile. El s-ar afla într-o locație secretă, unde cooperează cu autoritățile în cadrul unei investigații, scrie The Guardian.

Bao Fan a dispărut în urmă cu zece zile (Foto: Wikipedia.org)
Bao Fan a dispărut în urmă cu zece zile (Foto: Wikipedia.org)

Este pentru prima oară în zece zile, de când a dispărut Bao Fan, când China Renaissance Holdings oferă informații despre miliardar.

Totuși, compania nu a dat mai multe detalii despre ancheta din care face parte Bao Fan. „Consiliul de administrație transmite că afacerile și operațiunile grupului continuă fără probleme”, a comunicat instituția financiară, citată de sursa menționată mai sus.

Potrivit Reuters, Bao Fan a fost ridicat de autoritoțile chineze, la începutul lui februarie, pentru a coopera într-o anchetă care îl vizează pe fostul său coleg, Cong Lin, fost președinte al companiei.

Miliardarul Bao Fan este o persoană importantă în industria tech din China și a fost omul cheie în multe startup-uri, care activează în mediul online.

China Renaissance Holdings a supervizat intrarea pe bursă a mai multor giganţi digitali, inclusiv a companiei JD.com, un gigant în domeniul comerţului electronic. De asemenea, a fost în spatele fuziunii din 2015 între compania VTC Didi şi rivala sa de atunci, Kuaidi Dache.

Bao Fan nu este singurul miliardar care a dispărut în ultimii ani

Bao Fan nu este singurul om de afaceri chinez care a dispărut în ultimii ani, totul petrecându-se în contextul unei ample campanii de anticorupție, ordonate de președintele Xi Jinping.

Doar în 2015, cel puțin cinci oameni de afaceri s-au „evaporat”. Printre aceștia se numără și președintele Fosun Group, Guo Guangchang, despre care compania a transmis ulterior că a ajutat la o anchetă.

Dispariția lui Bao vine, totodată, pe fondul a peste doi ani de represiune asupra companiilor din tehnologie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net