Incredibila poveste a lui "Sandy". La 20 de ani, condamnată pe viață. După 43 de ani, găsită nevinovată

Ultima actualizare:

Condamnarea unei femei din Missouri se dovedește cea mai lungă condamnare nedreaptă din istoria SUA. Femeia, azi în vârstă de 63 de ani, a fost condamnată pe viață pe când avea 20 de ani. A petrecut 43 de ani după gratii pentru crimă pe care abia acum s-a dovedit că nu a comis-o. Judecătorul a găsit dovezi „clare şi convingătoare” că era nevinovată de crima în cauză, relatează The Guardian, citat de News.ro.

A fost acuzată că a ucis o bibliotecară

image

Sandra "Sandy" Hemme, în vârstă de 63 de ani, a fost declarată vinovată - şi condamnată la închisoare pe viaţă - pentru uciderea în 1980 a Patriciei Jeschke, o angajată a unei biblioteci din St Joseph, Missouri, după ce Hemme a făcut declaraţii la poliţie prin care s-a autoincriminat. La acel moment ea era pacientă la psihiatrie.

Vineri, judecătorul din comitatul Livingston, Ryan Horsman, a hotărât că Sandra Hemme este nevinovată.

Hemme, care a petrecut ultimii 43 de ani în spatele gratiilor, trebuie să fie eliberată în termen de 30 de zile, cu excepţia cazului în care procurorii decid să o judece din nou, a declarat judecătorul.

Decizia a fost luată după o audiere de probatoriu în ianuarie, în care echipa de avocaţi a lui Hemme a prezentat argumente în sprijinul probelor sale.

Un polițist, posibilul autor al crimei din 1980

Judecătorul Ryan Horsman a stabilit și că "dovezile leagă în mod direct" uciderea lui Jeschke de un ofiţer de poliţie local care ulterior a intrat în închisoare pentru o altă infracţiune şi care între timp a murit.

Condamnarea lui Hemme a fost cea mai lungă condamnare nedreaptă a unei femei din istoria SUA, au declarat avocaţii ei de la Innocence Project - o organizaţie non-profit din domeniul justiţiei penale.

Hemme a pledat iniţial vinovată de crimă în schimbul evitării pedepsei cu moartea. Însă condamnarea ei a fost respinsă în apel, potrivit Associated Press. Ea a fost condamnată din nou în 1985, după un proces de o zi în care singurele dovezi împotriva ei au fost "mărturia" sa.

Într-o petiţie de 147 de pagini prin care se cerea exonerarea ei, avocaţii au susţinut că autorităţile au ignorat declaraţiile "extrem de contradictorii" şi "imposibil de realizat" ale lui Hemme în timp ce era pacientă la un spital de psihiatrie.

Hemme, pe atunci în vârstă de 20 de ani, urma un tratament pentru halucinaţii auditive şi consum de droguri când a fost ţinta poliţiei, au declarat avocaţii ei. Ea şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, începând de la vârsta de 12 ani, în clinici de psihiatrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
plaja pixabay1 jpg
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net