Înfrângere umilitoare pentru Donald Trump la caucusul din Iowa


    În timp ce lupta dintre Hillary Clinton și Bernie Sanders a fost foarte strânsă, Ted Cruz l-a surclasat pe guralivul Donald TrumpSursa foto: Twitter
În timp ce lupta dintre Hillary Clinton și Bernie Sanders a fost foarte strânsă, Ted Cruz l-a surclasat pe guralivul Donald TrumpSursa foto: Twitter

Senatorul Ted Cruz din Texas a obţinut o victorie în caucasurile republicane din Iowa, în primul scrutin pentru obţinerea învestiturii partidului său în vederea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, informează Mediafax, care citează BBC News.

Cruz a obţinut 28% din voturile republicanilor, înfrângându-şi rivalul, pe fostul favorit Donald Trump, dar şi pe Marco Rubio.

 Numărarea voturilor în tabăra democrată continua, iar unele publicaţii americane au anunţat deja "egalitate", conform Mediafax.

 După numărarea a 95% din voturi, favorita Hillary Clinton şi "democratul socialist" cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, erau la o distanţă de mai puţin de un procent.

Clinton s-a adresat susţinătorilor ei, dar fără să revendice în mod explicit o victorie.

Sanders, care a vorbit la scurt timp după aceea, a declarat că "rezultatele sunt necunescute încă, dar se pare că suntem la egalitate".

Tabăra republicană a fost scutită de o asemnea ambiguitate. Cruz a obţinut o victorie triumfală, după lunile pe care le-a petrecut străbătând statul pentru a-i mobiliza pe conservatorii şi liderii evanghelici influenţi care-l susţin.

The latest results from the Iowa caucus, with 99% of precincts reporting https://t.co/2is7KxvRpd pic.twitter.com/86DeSO2RBP— The New York Times (@nytimes) February 2, 2016

The latest results from the Iowa caucus, with 99% of precincts reporting https://t.co/2is7KxvRpd pic.twitter.com/86DeSO2RBP

Senatorul în vârstă de 45 de ani, considerat un adevărat "ghimpe" în coasta partidului său, îşi savura victoria pe muzică country, la mitingul său de la Des Moines.

"Iowa a transmis mesajul că nominalizatul republican şi viitorul preşedinte al Statelor Unite nu va fi ales de către presă, nu va fi ales de către establishmentul de la Washington", a declarat el.

"Această (marţi) seara reprezintă o victorie pentru conservatorii curajoşi din întregul (stat) Iowa şi din toată această naţiune măreaţă", a adăugat el.

Trump l-a felicitat pe senatorul din Texas şi a spus că este "onorat" de poziţia secundă.

Rubio, care a luptat să câştige teren în ultimele luni, a obţinut un rezultat cu mult mai bun decât se aştepta, şi s-a clasat al treilea - cu doar un punct procentual în urma lui Trup.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
zodia care consuma alcool jpg
cub rebeca onoriu png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin