Kennedy ar fi putut să moară, cu un an înainte de a fi asasinat, într-un mod similiar. Decesul președintelui SUA putea fi evitat

Un incident petrecut în Springfield, Illinois, în care un martor a observat o pușcă îndreptată către președintele Kennedy, un an înainte de asasinarea sa, a fost adus în atenție de un expert care susține că acesta ar fi putut preveni tragicul eveniment din Dallas.

JFK Kennedy a fost asasinat pe  22 noiembrie 1963 / foto: Getty
JFK Kennedy a fost asasinat pe 22 noiembrie 1963 / foto: Getty

Stephen F. Knott, profesor de afaceri de securitate națională la Colegiul de Război Naval al Statelor Unite, a descoperit informații în arhivele din Biblioteca John F. Kennedy din Boston despre un incident similar celui din Dallas, care a avut loc în Springfield, Illinois.

Un martor a văzut tot ce s-a întâmplat

Un martor a văzut o pușcă ațintită spre Kennedy de la etajul doi al unei clădiri din centrul orașului, scrie Skynews.

Această situație, dacă ar fi fost tratată cu mai multă seriozitate, ar fi putut preveni tragedia din noiembrie '63. Knott a subliniat că, în acea perioadă, Kennedy era în mijlocul crizei rachetelor cubaneze și o eventuală asasinare ar fi fost un dezastru.

Un ofițer de poliție a observat scena și a raportat că a văzut o pușcă cu lunetă ieșind dintr-o clădire din care urma să treacă limuzina lui Kennedy în timpul unei parade.

Poliția a arestat doi bărbați, dar aceștia nu au fost acuzați de vreo infracțiune. Au susținut că nu aveau intenții criminale, doar doreau să îl vadă pe președinte mai bine.

Dacă tentativa ar fi fost luată în serios, Kennedy, cel mai proabil nu ar fi murit

Knott a considerat că acest incident ar fi trebuit să conducă la îmbunătățirea măsurilor de securitate, dar nu s-a întâmplat așa. Kennedy nu a dorit să fie izolat de mulțime și nu au fost făcute schimbări majore în modul în care era asigurată securitatea sa.

Potrivit opiniei lui Knott, aceasta a fost o oportunitate ratată, iar tragica moarte a lui Kennedy, care a avut loc 13 luni mai târziu în condiții similare, ar fi putut fi prevenită dacă acest incident ar fi fost tratat cu mai multă seriozitate de către autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net