L-au îngropat în Mercedesul second-hand

Ultima actualizare:

    Tshekede Bufton Pitso a vrut să treacă în lumea celor drepţi într-o limuzină
Tshekede Bufton Pitso a vrut să treacă în lumea celor drepţi într-o limuzină

Ultima dorinţă respectată cu sfinţenie! Politicianul sud-african Tshekede Bufton Pitso, şeful Mişcării Democratice Unite, a insistat să fie îngropat în Mercedesul lui second-hand E500. Aşa că familia s-a conformat şi l-a dus la groapă cu platforma.

Tshekede Bufton Pitso a fost un proeminent om politic din provincia sud-africană Eastern Cape. El a condus aproape 40 de ani formaţiunea politică Mişcarea Democratică Unită şi săptămâna trecută a murit în timp ce se ducea să se relaxeze în maşina lui favorită, un Mercedes E500, din 1990, cumpărat la mâna a doua. Chiar dacă bolidul se stricase între timp şi nu mai pornea, Bufton Pitso stătea ore în şir la volan şi asculta ştirile de la radio, relaxându-se.

Când partidul lui se afla la putere şi afacerile îi mergeau din plin, Pitso avea o colecţie de Mercedesuri de lux, pe care însă în ultima parte a vieţii a fost nevoit să le vândă pentru a face faţă cheltuielilor. Pitso, care era şi şef de trib, le-a spus celor din familie să nu îi cumpere coşciug, ci să îl îngroape la volanul maşinii lui preferate. În urmă cu doar câteva zile, familia i-a respectat ultima dorinţă şi l-a condus pe ultimul drum cu platforma, ignorând restricţiile impuse de epidemia de COVID-19 şi în Africa de Sud.

A vrut ca familia să îl aşeze la volan
A vrut ca familia să îl aşeze la volan

”Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva. A fost cea mai stresantă procesiune funerară pe care am realizat-o”, a declarat Thabiso Mantutle, şeful firmei de pompe funebre Phomolong Parlor. ”A trebuit să facem rost de o rampă, de o macara, să săpăm groapa la dimensiunile corecte şi să coborâm maşina la doi metri sub pământ fără a o zgâria”, a mai adăugat acesta. ”Tatăl meu, care s-a stins la 70 de ani, a fost un om bogat şi a vrut să meargă pe lumea cealaltă ca un om de afaceri”, a explicat fiica defunctului Sefora Letswaka, de 49 de ani.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net