Mesajul viral al unei tinere care a ales să fie eutanasiată din cauza unei boli grave: „Un ultim meme morbid de la mine”

Lauren Hoeve, o tânără în vârstă de 28 de ani, și-a păstrat umorul chiar și în momentele sale finale chiar dacă urma să moară. 

 Lauren avea doar 28 de ani / foto: arhiva personala
Lauren avea doar 28 de ani / foto: arhiva personala

Pe 27 ianuarie, Lauren a fost supusă eutanasiei din cauza encefalomielitei mialgice (cunoscută și sub numele de sindromul de oboseală cronică), o afecțiune pe care o suferea de mai mulți ani.

În ciuda suferințelor, câteva ore înainte de a-și lua rămas bun, ea a reușit să aducă zâmbetul pe fețele a mii de urmăritori pe rețelele sociale.

Ce a scris Lauren în ultimul său mesaj

În dimineața zilei de 27 ianuarie, Lauren a postat pe Twitter ultimul ei mesaj (X), în care și-a luat rămas bun de la cei care o urmăreau. „Acesta va fi ultimul meu tweet. Mulțumesc pentru dragostea arătată tuturor. Mă voi odihni puțin și voi fi alături de cei dragi. Bucurați-vă de un ultim meme morbid de la mine”, a scris ea, însoțită de o imagine cu un copil cu ochelari de soare ridicând degetul mare, în timp ce un medic îi stă alături, având textul: „Eu fiind eutanasiată”.

Această postare a devenit extrem de populară și a fost caracterizată drept "în stilul lui Lauren" de către cei care îi urmăreau povestea.

Mesajele de încurajare și apreciere au curs din partea urmăritorilor, care i-au transmis gânduri bune în ultimele ore ale vieții. Pe lângă postarea de pe Twitter, Lauren a mai distribuit un ultim text pe blogul ei, împărtășind câteva învățăminte din viața ei și sfaturi pentru alții.

Lauren Hoeve a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică în 2019, adăugându-se la alte diagnostice precum autism, anxietate și ADHD. Deși boala sa era adesea numită sindrom de oboseală cronică, Lauren nu folosea acest termen, considerându-l inadecvat pentru a exprima severitatea stării sale de epuizare.

Tânăra avea discernămâmt atunci când a decis să fie eutanasiată

În ciuda dorinței sale de a fi eutanasiată, medicul de familie nu a putut realiza procedura din cauza condițiilor psihologice ale pacientei. După o așteptare prelungită din cauza pandemiei, în aprilie 2023, medicii au confirmat că Lauren avea discernământ, iar cererea ei de eutanasie a fost aprobată conform legilor din Țările de Jos.

Familia Laurei a emis o declarație online după moartea ei, exprimând mulțumirea pentru compasiunea și sprijinul primit din partea celor din jur. Este de menționat că în 2022, conform site-ului Guvernului Țărilor de Jos, 8.720 de persoane au fost eutanasiate la cerere în această țară, conform legii care permite această procedură numai în situații de suferință insuportabilă și fără perspectivă de îmbunătățire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net