Ministrul justiţiei e în Malaezia. L-a vizitat pe românul condamnat la moarte

simeon stalpnicul png
Ionuţ Gologan a fost arestat la 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur, având asupra lui 1,5 kilograme de metamfetamine

Ministrul justiţiei a făcut o vizită în Malaezia, pentru semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaeziei privind activităţi de cooperare juridică.

Cu acest prilej, politicianul a mers şi la penitenciarul Bentong, unde a discutat cu românul Ionuţ Alexandru Gologan (25 de ani), arestat din 2012 şi condamnat definitiv la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri.

Tudorel Toader a avut o întrevedere cu procurorul general al Malaeziei, Tan Sri Dato’ Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, cei doi oficiali subliniind necesitatea cooperării dintre cele două ţări în plan juridic, având în vedere inexistenţa, până la acest moment, a cadrului juridic bilateral în materie, scrie news.ro.

image
Tudorel Toader a mers la penitenciarul Bentong, unde a discutat cu românul Ionuţ Gologanfoto: adevarul.ro

Pentru a pune bazele acestei cooperări, cei doi oficiali au semnat Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaeziei privind activităţi de cooperare juridică. Memorandumul prevede diverse forme de cooperare, cum ar fi: schimb de legislaţie, experienţă şi bune practici pe teme de interes comun, vizite reciproce ale reprezentanţilor din diverse instituţii ale sistemului judiciar, promovarea de programe şi proiecte de cooperare în domeniul justiţiei.

Condamnat la moarte pentru trafic de droguri

La începutul lui 2016, Ionuț a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri, iar singura lui șansă mai era, în afara instanţelor de judecată, o cerere de graţiere adresată sultanului harafuddin Idris Shah al statului Selangor, preşedintele consiliului care acordă graţieri în Malaezia.

Prahoveanul Ionuţ Gologan a fost arestat la 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur, având asupra lui 1,5 kilograme de metamfetamine. Traficul de droguri se pedepseşte cu moartea în Malaezia, puţine fiind cazurile în care sistemul de justiţie a arătat clemenţă.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Spărgătorii de case preferă şi acum metodele tradiţionale de intrare prin efracţie
Nicolae Ciuca Foto gov.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg