Moștenitorul Samsung a fost arestat pentru corupție! În același scandal a fost demis și președintele Coreei de Sud

Ultima actualizare:

    El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014Foto: Getty
El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014Foto: Getty

Lovitură pentru Samsung! Moștenitorul grupului sud-coreean a fost arestat, vineri (17 februarie), în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a adus la o procedură de destituire a președintei țării, Park Geun-Hye.

„S-a dovedit că este necesar să îl arestăm pe Lee Jae-Yong în lumina unor noi acuzații și a unor noi dovezi", a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al tribunalului, citat de Digi24.

Vicepreședinte al Samsung Electronics și fiul președintelui grupului, Lee Jae-Yong, în vârstă de 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii și mai multor fundații înființate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, în schimbul unor favoruri politice. Mai exact, este vorba de obținerea aprobării guvernului pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

Lee Jae-Yong adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții.

Președinta Coreei de Sud a fost destituită după șase săptămâni de proteste


    Imagine de la protestele din SeulFoto: Getty
Imagine de la protestele din SeulFoto: Getty

Park Geun-hye, președinta Coreei de Sud, a fost destituită de Parlament. Timp de șase săptămâni, milioane de oameni au protestat în stradă pentru demiterea ei. Acestea au fost cele mai mari demonstrații din Coreea de sud din anii '80 încoace, deși autoritățile coreene au anunțat mereu cifre de 10 ori mai mici. Park Geun-hye a recunoscut că a dezvăluit secrete de stat unei prietene,  Choi Soon-Sil, pe care a transformat-o într-un fel de consilier clandestin.


     Park Geun-hye este acuzată de fapte de corupțieFoto: Getty
Park Geun-hye este acuzată de fapte de corupțieFoto: Getty
image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net