Netflix ar putea influența soarta fraților Menendez. Efectul uluitor al filmului: Cazul se rejudecă

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai urmărite filme ale lunii septembrie de pe Netflix a fost cel despre cazul șocant al fraților Lyle și Erik Menendez. „Monștri:Povestea fraților Lyle și Erik Menendez” a provocat o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale. Cazul a șocat și a emoționat în aceeași măsură. La 30 de ani de când au fost încarcerați, pedepsele prin care Erik şi Lyle Menendez au fost condamnați pe viață, vor fi revizuite, anunță BBC.

Cazul Menendez, subiect de dezbatere pe plan mondial

image

Cazul fraților Menendez, Lyle și Erik, a șocat America în anii ’90 și continuă să atragă atenția publicului, mai ales acum, când rejudecarea lor după 30 de ani a devenit subiect de discuție.

În 1989, cei doi frați au fost acuzați de uciderea brutală a părinților lor, José și Kitty Menendez, în conacul familiei din Beverly Hills.

Cazul a devenit un spectacol mediatic, întrucât motivațiile fraților erau extrem de controversate.

Frații Menendez au susținut că au comis crimele în legitimă apărare, invocând abuzuri fizice și sexuale îngrozitoare îndurate în copilărie din partea tatălui lor, José, un magnat de succes de la Hollywood.

 Declarațiile șocante ale celor doi frați i-au adus pe jurați în imposibilitatea de a ajunge la un verdict unanim, astfel încât a fost nevoie de un al doilea proces.

Frații Menendez au fost condamnați pe viață în 1996 

Procurorii i-au acuzat pe cei doi frați, care la momentul comiterii crimelor aveau 21 și 18 ani, că faptele lor au fost motivate de lăcomie.

Aceștia au afirmat că frații au cheltuit o mare parte din moștenirea lor pe ceasuri Rolex, mașini, proprietăți de lux înainte de a deveni suspecți, adică pe parcursul a două luni.

Procesele au fost televizate, iar cazul a devenit celebru în toată lumea.

În 1996, în urma rejudecării, frații Lyle și Erik Menendez au fost condamnați la închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate.

Pedepsele vor fi revizuit, se acceptă noi dovezi

 Printre noile dovezi luate în considerare în prezent se numără o scrisoare din 1988 a lui Erik Menendez către vărul său, care pare să facă referire la abuzurile tatălui său.

Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată”, a declarat George Gascon, procurorul districtului Los Angeles, într-o conferință de presă.

Frații Lyle și Erik Menendez, în 2023. Foto: Getty Images
Frații Lyle și Erik Menendez, în 2023. Foto: Getty Images

 „Nu suntem, în acest moment, pregătiți să spunem că credem sau nu credem această informație, dar suntem aici pentru a vă spune că avem o obligație morală și etică de a analiza ceea ce ni se prezintă”, a mai spus procurorul și a adăugat că „nu vrea să insinueze că ar fi fost ceva în neregulă cu procesul inițial.”

Gascon a spus că o revizuire ar putea duce la o nouă sentință sau la un nou proces. O audiere este stabilită pentru 26 noiembrie, relatează CBS News, partenerul BBC din SUA.

Procurorul Gascon a declarat că biroul său a primit un număr imens de de apeluri în urma publicării filmului Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story difuzat de Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
cluj napoca jpg
1 fbhd webp
San Gimignano jpeg
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net