Filmul de pe Netflix inspirat dintr-o poveste adevărată care i-a cucerit pe români. E producția momentului și rupe topurile

Așa cum ne-am obișnuit, pe platforma de streaming Netflix găsim o serie de filme numai bune de urmărit cu familia, într-un weekend sau după o zi lungă de muncă. Astăzi, vom vorbi despre o producție inspirată dintr-o povestea reală. Se află în prezent pe locul 5 în topul celor mai vizionate filme de pe Netflix și a câștigat patru categorii la Golden Trailer Awards 2023.  

Filmul de pe Netflix inspirat dintr-o poveste adevărată / foto: Pixabay
Filmul de pe Netflix inspirat dintr-o poveste adevărată / foto: Pixabay

Lansat în februarie 2023, filmul „Cocaine Bear” („Ursul narcoman” n.r) este inspirat dintr-o poveste reală. De altfel, titlul producției nu este o metaforă sau un joc de cuvinte inteligent și asta pentru că chiar este despre un urs drogat cu cocaină. Cu toate că în peliculă au loc evenimente sângeroase în urma consumului de cocaină de către urs, dar care sunt fictive, povestea despre un urs drogat este foarte reală.

La data de 11 septembrie 1985, un bătrân din Kentucky, SUA, a descoperit cadavrul unui bărbat pe aleea casei sale. Curios este că bărbatul mort era îmbrăcat cu o vestă antiglonț și era legat de o parașută. Acesta era Andrew C. Thornton II, un cunoscut traficant de droguri,  fost ofițer de poliție, fost parașutist și avocat

„Ursul narcoman” poate fi vizionat pe Netflix

Polițiștii cred că Thornton se afla la bordul unui avion cu care transporta droguri din Columbia și că a aruncat o parte din droguri într-o pădure din apropiere, cu intenția de a le ridica mai târziu. Își setase avionul pe autopilot înainte să sară și urma să livreze cocaine după ce ateriza în siguranță în Kentucky. În timp ce avionul s-a prăbușit la 100 de kilometri depărtare, Thornton a căzut.

Trei luni mai târziu, un urs negru de 80 kg a fost găsit în Parcul Național Chattahoochee, Georgia, în apropiere de locul unde s-a prăbușit avionul. Ursul era înconjurat de 40 de pachete de plastic deschise care conțineau urme de cocaină. În ciuda greutății considerabile a ursului, acesta nu a putut procesa cele 34 kg de cocaină din pachetele de plastic. Ca urmare, a murit în urma unei supradoze.

„Ursul narcoman” îi are în rolurile principale pe Keri Russell, O’Shea Jackson Jr. și Ray Liotta, care a murit în luna mai 2022, în una dintre ultimele sale apariții cinematografice. Filmul prezintă teroarea declanșată  de droguri și victimele pe care ursul le lasă în urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu colaj instagram jpg
Roxana Dobrițoiu cântă la evenimente și a ales să vină la Vocea României pentru că: “Este un mod de a fi văzută în adevăratul sens al cuvântului"
daminescu jpg
Adrian Sina si Anca Serea JPG
netflix pixabay png
5 ioana ginghina si alexandru papadopol in ingeri pierduti 1280x720 jpg jpeg
Banner Iulia Mihai Albu
banner francisca Tj Miles png
image
actualitate.net
image
actualitate.net