Captură record de cocaină în România. Unde erau ascunse drogurile

O cantitate record de cocaină a fost descoperită și capturată de autorități. Drogurile erau ascunse într-un transport de pulpă de fructe provenit din Ecuador și au fost depistate într-un autocamion la Nădlac, în drum spre destinația finală: Olanda.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reținerea a 2 inculpați, cu vârstele de 33 și 36 de ani, cercetați într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc", se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.  

Potrivit autorităților, la data de 18 septembrie 2024, butoaie și cutii cu pulpă de fructe au fost descărcate dintr-un container într-un terminal din Portul Constanța, în cadrul unei operațiuni de import din Ecuador, efectuată de către o societate comercială din România.

„Conțineau aproximativ 15 tone de ...”

Sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri- având în vedere anumite date și indicii potrivit cărora în încărcătura alimentară sunt disimulate droguri de mare risc, respectiv cocaină - polițiștii D.C.C.O. Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Constanța-S.C.C.O. Porturi Maritime și D.O.S au efectuat activități specifice de investigare pentru strângerea probelor necesare în cauză. În cursul cercetărilor au fost identificați doi cetățeni români, inculpați în dosarul penal, implicați în activitatea infracțională.

Prin urmare, la 18 septembrie, după vămuire, containerul a fost preluat și transportat în municipiul Aiud, iar 71 de butoaie conținând pulpă de fructe congelate au fost într-un autocamion frigorific. Transbordarea a avut loc de la un container maritim care conținea aproximativ 16 tone de produs încărcat în 75 de butoaie din plastic, fiecare având o cantitate netă de circa 200 kilograme.

Precizăm că transportul avea ca destinație finală Olanda, unde ar fi trebuit să ajungă la data de 25 septembrie 2024. În cursul zilei de ieri, cu sprijinul Poliției de Frontieră, autocamionul a fost oprit la Punctul de trecere Nădlac 1, iar în urma controlului a fost descoperită cocaină în butoaiele care conțineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe", mai menționează comunicatul.    

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
4 front Brad Pitt poza mai mica cu elena cornea jpg
litoral1 jpg
palinca observator jpeg
thumbnail jpeg
portofel gol jpg
dieta jpg
britanic sibiu captura video jpg
monede moneda freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net