O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei, împuşcaţi mortal, în Afganistan. Atacul nu a fost revendicat


    Malalai Maiwand a fost împușcată mortal Sursă foto: Captură video
Malalai Maiwand a fost împușcată mortal Sursă foto: Captură video

O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei au fost asasinaţi de necunoscuţi care au deschis focul asupra maşinii lor, în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, au anunţat joi oficiali locali.

Cei doi au fost atacați joi dimineaţă, când mergeau spre muncă, în oraşul Jalalabad, situat 100 de km distanță de Kabul, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Malalai Maiwand prezenta ştiri de patru ani la postul privat de radio şi televiziune Enikass, a declarat directorul postului, Zalmai Latifi. El a atribuit atacul „duşmanilor ţării”, menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.

De altfel, nu este pentru prima dată când angajați ai postului cad victime unor astfel de atacuri. În 2017, mai multe persoane, între care un şofer al postului de televiziune au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia. În 2018, directorul canalului de televiziune a fost răpit de necunoscuţi înarmaţi și eliberat ulterior. 

Conform organizaţiei Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti. În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări. Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente, relatează

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg